Toy Story The Shining

Tijdens Pasen worden paaseieren verstopt die kinderen en volwassen moeten vinden. Maar je hoeft niet op te staan uit de bank om Easter Eggs te zoeken, want ze zitten ook in films! Regisseurs stoppen maar al te graag grapjes en verwijzingen in hun films, dit zijn de 10 allerbeste.

10. Rapunzel zit in Frozen

Disney is ontzettend goed met Easter Eggs verstoppen in hun animatiefilms, vooral om andere films extra te promoten. Zo bestaat het koninkrijk van Rapunzel in hetzelfde universum als dat van Elsa. Ze wordt zelfs uitgenodigd om haar kroning bij te wonen! Rapunzel is alleen wat moeilijk te herkennen met haar korte bruine haar.

 

9. Batman v Superman was al te zien in I Am Legend

Batman v Superman: Dawn of Justice verscheen in 2016, maar I Am Legend had de film al in de achtergrond verstopt in 2007! Reclame voor de film raast langs wanneer Will Smith door New York rijdt. De regisseur vond het toen al een goed idee om de twee superhelden tegen elkaar te laten vechten.

Article continues after the ad

 

8. De Star Wars-verwijzing in Indiana Jones

Indiana Jones-regisseur Steven Spielberg is goede vrienden met Star Wars-bedenker George Lucas. Daarom zitten hun films vol met verwijzingen naar elkaars werk. De meest subtiele zit in Raiders of the Lost Ark, waarin Indy een gouden artefact tegenkomt met de droids C-3P0 en R2-D2 erin gegraveerd. De vijfde Indiana Jones-films staat voor 2022 gepland. 

 

7. Toy Story zit vol met verwijzingen naar The Shining

Stanley Kubricks The Shining is een klassieker, maar bij Pixar zijn ze GE-OB-SE-DEERD door die film! Alle Toy Story-films hebben verwijzingen naar de horrorklassieker en we hebben geen idee waarom. Zo keert het iconische vloerpatroon van het horrorhotel terug in ieder deel. Ook is het getal 237 overal te zien; toevallig het nummer van Jack Nicholsons hotelkamer.

Zelfs Toy Story 4 ontkomt niet aan een The Shining Easter Egg. De introductie van de enge pop Gabby Gabby wordt begeleid met het nummer dat speelt op het einde van The Shining. Er is nog geen The Shining-referentie gevonden in de Disney+ exclusieve Toy Story shortfilm.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

 

6. Pulp Fiction wordt geciteerd in Captain America: The Winter Soldier

Samuel L. Jackson speelt Nick Fury in de Marvel-films, maar de acteur is ook wereldberoemd door Pulp Fiction. Daarin citeert hij op fenomenale wijze een passage uit de Bijbel, vlak voordat hij een stumper doorzeeft met kogels. De regisseurs van Captain America: The Winter Soldier konden het niet laten om dat citaat op de grafsteen van Nick Fury te plaatsen.

 

5. Alfred Hitchcock zit in al zijn films verstopt

Een van de grootste Easter Egg-fanaten was Alfred Hitchcock. Als knipoog naar zijn loyale fans, stopte de regisseur altijd zichzelf ergens in zijn film. De leukste vinden wij die uit Lifeboat: in de film uit 1944 is Hitchcock nergens te bekennen… totdat iemand een krant openslaat en de volslanke regisseur in een dieetadvertentie staat!

 

4. Seks in Harry Potter?

Romantiek genoeg in Harry Potter, maar seks? Dat is een stapje te ver… of toch niet? De credits van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban zijn gemaakt alsof ze in de Sluipwegwijzer plaatsvinden. Dat is een magische kaart van Zweinstein waarop Harry de locaties en voetstappen van iedereen kan zien. Linksonder in de aftiteling zie je heel eventjes 2 paar voetstappen wel héél dicht bij elkaar staan. Kussen ze elkaar of is het toch iets anders? De meningen op het internet zijn verrassend genoeg verdeeld… Een volwassen versie van Harry Potter komt er sowieso niet want acteur Daniel Radcliffe is helemaal klaar met de tovenaarsleerling.

 

3. E.T. is een alienras in Star Wars

Zoals we al schreven, Steven Spielberg en George Lucas zijn dikke vrienden. Daarom maakte George van E.T. officieel een alienras in Star Wars. Ze worden zelfs vertegenwoordigd in de senaat in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace. Geen idee of ze uiteindelijk voor de Jedi of voor de Sith hebben gekozen.

 

2. Het schild van Captain America zit al in de eerste Iron Man

Marvel is dol op het stoppen van kleine verwijzingen naar toekomstige superheldenfilms. Vooral nu ze er standaard 206 in productie hebben (bovenop de 336 Disney+ exclusieve series). Dit begon al vanaf het prille begin, met de eerste Iron Man-film. In een korte scène ligt het Captain America-schild op de werkbank van Tony Stark. Een belofte voor wat nog zou komen! Lees hier onze recensie van The Falcon and the Winter Soldier, de Disney+ serie waarin gezocht wordt naar een nieuwe Captain America.

 

1. Elke scène in Fight Club heeft een Starbucks koffiebeker in beeld

Fight Club-regisseur David Fincher was gefascineerd door hoeveel Starbucks-winkels er in Amerika zijn te vinden. Meer reden had hij niet nodig om de beroemde koffiebekers in vrijwel iedere scène van de film terug te laten keren. Kijk de film nog maar een keer, er is altijd wel een vervloekte Starbucks-beker ergens in de achtergrond te vinden!