De DCEU krijgt opnieuw een ferme bitchclap in het gezicht: Wonder Woman 1984 - zoals het vervolg op de superheldenhit uit 2017 heet - is uitgesteld en komt niet in 2019 maar pas op 5 juni 2020 uit. 

Gal Gadot moet dus nog eventjes wachten... Raar, want de productie, met een gloednieuwe tijger-slechterik én de terugkeer van een oude bekende, ging lekker. De reden voor het uitstel? De Joker-film van Todd Philips komt al op 4 oktober uit en dan zou Wonder Woman 1984 al een kleine maand later uitkomen, namelijk 1 november. Dat vonden de bollebozen van DC toch iets te veel van het goede.

Hoofdrolspeelster Gal Gadot maakte het nieuws zelf bekend via twitter. En er is ook weer niet alleen maar slecht nieuws. Hiermee krijgt de film namelijk wel een release rond dezelfde periode vorig jaar en toen deed 'ie het enorm goed. Duimen maar! 
 


Gaat niet zo lekker

De DCEU zakt steeds ietsje verder weg in hun zelfgemaakt drijfzand. Eerder kreeg het superheldenuniversum van DC al meerdere klappen: Henry Cavill houdt Superman voor gezien en The Flash' solofilm wordt óók uitgesteld. De films die de studio uit het slop kunnen trekken zijn Aquaman, die op 13 december uitkomt, én Shazam (5 april 2019).

Article continues after the ad