Ben Affleck als Batman in Justice League

De animatieserie Harley Quinn van HBO Max heeft niet bepaald een kid-friendly imago, maar dat betekent ook weer niet dat de makers alles kunnen likken, euh, pardon, flikken met de personages van DC. Zo ging een - houd je vast - beffende Batman blijkbaar te ver! Nou ja zeg.

Article continues after the ad

De makers van de succesvolle serie, met The Big Bang Theory-ster Kaley Cuoco als de stem van Harley (dit staat volledig los van Margot Robbies live-action-versie), kregen een keiharde reprimande van hoge bazen bij DC. Die staken een stokje voor een zwoele bef-scène waarin Batman Catwoman een plezier doet.


Wel moord, maar geen beffende Batman

Variety sprak voor een stuk over superheldenseries met Harley Quinn-co-creators en executive producers Justin Halpern and Patrick Schumacker. Die gaven aan blij te zijn met de vrijheid die DC hen geeft om af en toe toch wel grenzen op te zoeken. Maar, wat blijkt? Bloed, gescheld, moord én seksgrappen mogen gewoon, maar een bef-scène voor seizoen 3 van Harley Quinn ging DC toch te ver. Euh... waarom dan?

Waarom de bef-scène niet mocht

De makers kregen te horen dat dit een no-go-area was en - verrassing - het heeft alles te maken met geld. "DC was like, ‘You can’t do that. You absolutely cannot do that.’ They’re like, ‘Heroes don’t do that.’ So, we said, ‘Are you saying heroes are just selfish lovers?’ They were like, ‘No, it’s that we sell consumer toys for heroes.'" Ze sloten af met de legendarische zin: "'It’s hard to sell a toy if Batman is also going down on someone.’"

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.