Davina Michelle

Zangeres Davina Michelle blies gisteren miljoenen Songfestival-kijkers van hun bank met haar verpletterende optreden. Ze was alleen wel bloednerveus voordat ze op moest om 'Sweet Water' te zingen.

Article continues after the ad

Deze interval-act bestond verder ook uit stukjes film rondom de Deltawerken, waarin Hollandse trots Thekla Reuten schitterde, en augmented reality. Het werd een overdonderend geheel en Davina krijgt nu énorm veel reacties, liet ze vandaag weten bij Gerard Ekdom op Radio 10. "Ja, ik heb wel zeven kleuren gescheten ja", vertelde ze over de intense spanning voor het moment suprême.


Bloednerveus

"Ik vond het echt super spannend. Wat wel mee helpt is dat je zo vaak repeteert dat het eigenlijk al zo in je systeem zit op het moment dat je het ook daadwerkelijk live doet. Dat scheelt heel erg en daar ben ik ook enorm blij mee", aldus Davina, die ons qua look een beetje deed denken aan Game of Thrones' Khaleesi.

Niet eten en niet praten

Ze voelde de spanning echt "overal". "Je kan niet eten, je kan niet praten. Ik heb denk ik dertig rondjes om de tafel gelopen in m’n kleedkamer." Uiteindelijk kwam het dus he-le-maal goed en stroomden er gigantisch veel reacties binnen. "Dat is natuurlijk een enorme eer als je er twee jaar aan gewerkt hebt. Dat vind ik fantastisch!"


Nu al een winnaar

Davina stal echt de show, zo is de teneur op twitter, waar men het nogal eens is met elkaar. Ze moet volgend jaar voor Nederland naar het Songfestival, klinkt het massaal. Of het ook daadwerkelijk zo ver gaat komen, is nu natuurlijk nog te vroeg dag om te zeggen, maar één ding is zeker: Davina gaat nu al de geschiedenisboeken in als een Eurovision-'winnaar'.

 

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival is op donderdag 20 mei om 21:00 uur te zien op NPO 1. De finale volgt op zaterdag 22 mei, eveneens om 21:00 uur!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.