Friends-acteur krijgt terugkerende rol

Terwijl we nog amper bekomen zijn van de teleurstelling dat er geen Friends-reboot en ook geen Friends-biscoopfilm zal komen, is hier wat nieuws dat het leed verzacht. David “Ross” Schwimmer krijgt vanaf oktober een terugkerende rol in het aankomende seizoen van Will and Grace. Hij gaat zowaar de nieuwe vlam van Grace spelen.

De Hollywoodsite Deadline meldt dat de 52-jarige acteur vooralsnog voor vijf afleveringen heeft getekend. Aangezien nog lang niet alle afleveringen voor het komend seizoen geschreven zijn, is de mogelijkheid aanwezig dat we hem vaker op zien duiken als de lover van Debra Messing.

Will & Grace hield er in 2006 na acht seizoenen mee op, maar vorig jaar kreeg de serie een doorstart. Na dit succesvolle negende seizoen zijn ook het tiende en elfde seizoen al een zekerheid.

Veelgeprezen miniserie

Sinds Friends in 2004 stopte is Schwimmers grootste succes de stem van Melman de Giraf in de Madagascar-films. Ook was hij in 2016 te zien in de veelgeprezen miniserie The People v. O. J. Simpson. Hierin speelde hij de goedgelovige Robert Kardashian, die stug vol bleef houden dat O.J. het niet gedaan zou hebben. En ja, diezelfde Robert Kardashian was ook de vader van die drie zusjes die tegenwoordig het reality tv-genre domineren. Schwimmer kreeg voor zijn rol als Papa Kardashian zowaar een Emmy-nominatie.

Friends Homeware Collection

Ondanks deze successen blijft Schwimmer vooral bekend dankzij de rol van Ross Geller. Dat Friends een tijdloze populariteit geniet, bleek onlangs weer toen Primark met een Friends Homeware Collection lijn kwam, en alles naar verluidt uitverkocht was voordat je “Hé dat wil ik ook wel” kon zeggen.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.