Dave Roelvink

Dave Roelvink kwam zo'n acht jaar geleden bijna dagelijks in het nieuws vanwege een seksvideo, diefstal en heling. Die periode is de realityster niet in de koude kleren gaan zitten, zo vertelt hij nu in de podcast EFFE RELATIVEREN van Kaj Gorgels.

Article continues after the ad

Het was voor de toen 18-jarige Dave Roelvink een heftige periode. "Je bent jong, je doet iets stoms, iets heel stoms en daardoor heeft het hele land plots een mening over je", zo legt hij uit aan Kaj Gorgels. "Ik was 18 en ik had eigenlijk nog nooit echt iets met tv te maken gehad, maar in één keer kreeg ik heel Nederland achter mij aan. Voorpagina's Telegraaf dagen achter elkaar, elke dag RTL Boulevard, elke dag Shownieuws, elke dag negatief... Ik heb daar echt serieus psychische problemen van gehad en heb hulp moeten zoeken. Dat is een hele zware periode geweest." 

Humberto Tan

Dave Roelvink, die gisteren vanwege een hele andere reden in het nieuws was, schoof toen bij RTL Late Night aan om zijn excuses aan te bieden, maar dat is achteraf het moeilijkste moment uit zijn leven geweest. "Ik was 18 en had überhaupt nog nooit in mijn leven een interview gegeven en toen zei Humberto Tan recht in mijn gezicht: 'ik geloof je niet'. Terwijl ik dat wel echt meende", blikt hij terug.

Veroordeling

Uiteindelijk is de realityster alleen maar veroordeeld voor heling en dus niet op het verspreiden van het seksfilmpje. Helaas was het kwaad toen al geschiet. "Er is nooit groots naar buiten gebracht dat ik daarvoor ben vrijgesproken, net als voor die diefstal. Er werd altijd gezegd: hij is daar misschien schuldig aan. Ik werd dus door het hele land veroordeeld en ben voor mijn gevoel nooit landelijk vrijgesproken voor dat ik dat het meisje niet heb aangedaan en geen diefstal heb gepleegd", merkt Dave op. "Dat was voor mij heel zwaar, want al was de rechtszaak klaar: ik had nog steeds het gevoel dat het hele land me haatte." 

Geen zielig verhaal

Hij wil echter nu niet verkeerd begrepen worden en hiermee zielig gevonden worden. "Ik héb ook gewoon domme shit gedaan, was lam en het was gewoon stom, maar er zijn gewoon heel veel dingen gezegd die niet waar zijn. En dat is eigenlijk nooit uitgekomen." Beluister de hele video, waarin Dave uitlegt hoe hij zijn leven een andere oprichting heeft opgestuurd, hieronder.