Vandaag stond Dave Roelvink voor de rechter voor rijden onder invloed. En daarbij kwam Dave niet weg met een tik op de vingers!

Drank

Dave Roelvink heeft van de politierechter in Amsterdam een taakstraf van 40 uur opgelegd gekregen en een geldboete van 1750 wegens rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en een flinke snelheidsovertreding. De dj en zoon van Dries Roelvink mag daarnaast zes maanden niet de weg op. Daarbij liet de rechter zwaar meewegen dat het niet de eerste keer was dat de dj met drank op achter het stuur zat.

Spijt

Dave werd in augustus aangehouden door de politie nadat hij met 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam reed. Geen misselijke snelheden, aangezien er daar maximaal 100 kilometer per uur gereden mag worden. Daarnaast was Dave agressief was tegenover een motoragent. Uit een blaastest bleek achteraf dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hierop werd zijn rijbewijs direct ingenomen. Dave liet al weten spijt te hebben van zijn acties op de bewuste avond. Hij gaat dan ook niet hoger beroep tegen de forse uitspraak.

Article continues after the ad