Dave Franco bereidt zich momenteel voor op zijn gekste rol tot nu toe: jaren 90-icoon rapper Vanilla Ice. Franco sprak over zijn rol in een profielverhaal met Insider, dat ging over zijn aankomende regiedebuut The Rental.

"We zijn al een tijdje de film over Vanilla Ice aan het ontwikkelen, maar we komen steeds dichter bij de preproductie", zegt Franco.

The Disaster Artist

De acteur ziet dit als een passieproject over het leven van de rapper, zoals The Disaster Artist dat ook was voor Tommy Wiseau. In die film speelt Dave Franco naast zijn broer James Franco, die de hoofdrol vertolkt als Tommy Wiseau.

Article continues after the ad

The Disaster Artist is een komedie over het maken van de rampzalig slechte film The Room. Franco maakt de vergelijking omdat Wiseau en Vanilla Ice allebei lekker foute cultfiguren zijn. 

Ice Ice Baby

Echter had Vanilla Ice, ook wel bekend als Rob Van Winkle, meer succes dan Wiseau. Zijn To the Extreme-album, met hits zoals Ice Ice Baby en Play that Funky Music, verkocht wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren. Katsjing!

Vanilla Ice-film releasedatum

Vanwege de pandemie is een startdatum voor de Vanilla Ice-film nog niet bekend. The Rental draait sinds vandaag in de bioscoop.

Ter voorbereiding kan je hier een lijst vinden met onze Top 5 Dave Franco-films op Netflix.