Realitybroertjes Dave en Donny Roelvink staan niet bepaald bekend om hun subtiele opmerkingen. De twee krijgen nu bakken met kritiek over zich heen na “seksistische” uitspraken over vrouwen en bier.

Article continues after the ad

“Wow!”, begint ene Louisa onder een Facebook-filmpje van RTL Boulevard, “Een nieuw level van bekrompenheid, seksisme en algehele hersenloosheid bereikt”. Ze doelt hiermee op uitspraken die Dave en Donny doen over bierdrinkende meiden.
 

Wijsheden Dave en Donny: Vrouwen die bier drinken

Een berichtje voor alle vrouwen die bier drinken. 🍻

Geplaatst door RTL Boulevard op Vrijdag 5 juli 2019


Dave en Donny over bier en vrouwen

Zoals je in het niet zo subtiele filmpje hierboven kunt zien, nemen de broertjes Roelvink geen blad voor de mond. “Dat vind ik zo onaantrekkelijk he, vrouwen die bier drinken”, aldus Donny. “Elke vrouw: je bent vies als je bier drinkt.”


Boze reacties

“Ik vind het geen gezicht”, voegt Dave eraan toe. Donny denkt dat Dave zich een beetje inhoudt. “Jij vindt het ook gewoon smerig Dave!” Wat volgt is een spervuur aan boze vrouwen die opmerken dat ze toch echt graag “een gele rakker” drinken. De “verwende broertjes” krijgen ervan langs. Ene Ingrid vat het als volgt samen: “gelukkig houden bierdrinkende vrouwen van mannen met een groter IQ dan een doperwt.”

 

Dave Roelvink en alcoholmisbruik

Dave en alcohol is overigens een nogal, euhm, pikante situatie. Zo kreeg hij eind vorig jaar nog een taakstraf opgelegd nadat ‘ie onder invloed (niet voor het eerst) met 180 over de weg scheurde.