Wow! Uit onderzoek blijkt dat Netflix héél erg graag van Daredevil af wilde… De spannende superheldenserie is nog steeds één van de grootste hits van de streamgigant.

Na het stopzetten van Luke Cage en Iron Fist, die wel redelijk populair waren maar geen megahits, werd bekend dat zelfs Daredevil niet meer heilig was voor Netflix. Schokkend: de serie waar het hele circus mee begon!

Over de redenen werden geen uitspraken gedaan, maar men dacht dat de oorzaak tweeledig was. Enerzijds werkt Disney natuurlijk keihard aan zijn eigen streamingplatform Disney+, waar veel Marvel-series worden ondergebracht. Netflix mocht wel de productiekosten van Daredevil ophoesten, maar had geen enkele zeggenschap over Matt Murdock en zijn heldhaftige alterego.

Daredevil-moeheid?

Een andere mogelijkheid was dat Daredevil gewoon minder populair was geworden, waardoor Netflix er ook minder geld in wilde steken. Veel mensen gingen uit van een combinatie van deze factoren, maar die hadden het fout! Daredevil is/was nog stééds megapopulair.

Het bedrijf Parrot Analytics meet in de Verenigde Staten met het aantal streams en de social media-uitingen wat de populairste on-demand-shows zijn. Het resultaat van afgelopen week is best schokkend: Daredevil is de op drie na populairste show!

 

Alleen Narcos, Chilling Adventures Of Sabrina en Stranger Things scoorden hoger dan Daredevil. De blinde superheld is nog altijd stukken populairder dan House Of Cards, The Last Kingdom en Orange Is The New Black.

Everybody loves Matt Murdock

Hoeveel mensen Daredevil hebben gekeken weet alleen Netflix zelf, en het bedrijf doet daar normaal gesproken erg geheimzinnig over. Parrot wordt gezien als een betrouwbare partij; als de informatie (bij benadering) klopt, dan wilde Netflix gewoon koste wat kost van Daredevil af... of Disney wilde het merk écht terug hebben. De relatie tussen deze twee partijen zal er de komende tijd niet beter op worden...

Het wordt nog een leuk seizoen voor Jessica Jones en The Punisher, en dan is het over en uit met de Marvel-geschiedenis op Netflix. Het is een beetje wrang, omdat Netflix normaal gesproken erg begaan is met het publiek. Series als Lucifer, Designated Survivor en Arrested Development verdwenen van de tv, maar werden met open armen ontvangen door de streaminggigant.

De makers van Luke Cage, Iron Fist en Daredevil hebben er trouwens al subtiel op gehint dat hun verhalen verder gaan op Disney+. Niet het nieuws dat Netflix-abonnees graag zullen horen, maar het is beter dan niets.

Count Olaf haalt nog één keer al zijn vermommingen uit de kast! Krijgt de gemene schurk eindelijk de Baudelaire-kinderen te pakken? Check de trailer van het laatste seizoen van A Series Of Unfortunate Events!

Het zal je gebeuren: je ouders verdwijnen en laten je een gigantische erfenis na… en je geflipte oom doet alles om die poet in handen te krijgen!

In het derde seizoen van ASOUE, dat de laatste vier boeken behandelt, ontdekken we eindelijk het lot van de Baudelaire-kinderen. Ontsnappen ze eindelijk aan hun gestoorde oom? Worden ze voer voor de haaien? Of… allebei?

 

Unfortunate…

Neil Patrick Harris liet eerder dit jaar al weten dat het derde seizoen van A Series Of Unfortunate Events het laatste is. De makers besloten om de structuur van de boeken zo veel mogelijk te volgen, en aangezien ze binnenkort allemaal behandeld zijn is het over en sluiten… Jammer, want de serie was behoorlijk populair!

Natuurlijk zijn er nog wel mogelijkheden voor een eventuele spin-off. Lemony Snicket (de schrijversnaam van Daniel Handler) schreef óók de boekenserie All The Wrong Questions, die gaat over zijn werk voor de geheime V.F.D-organisatie.

De ster van A Series Of Unfortunate Events, Count Olaf, speelt in deze boekenreeks geen rol van betekenis… Dat we Neil Patrick Harris terugzien als ‘crimineel genie’ is helaas onwaarschijnlijk.

Het derde seizoen van A Series Of Unfortunate Events is vanaf 1 januari te streamen op Netflix.

Een of andere Netflix Amerika-medewerker had zijn dag niet óf haat Gossip Girl héél erg. Op twitter buitelt iedereen over elkaar heen en gaan mensen aan de haal met de hilarische, maar keiharde nieuwe versie van de beschrijving bij Gossip Girl.

Het is alweer zes jaar gelden dat de wereld er ein-de-lijk achter kwam wie nu die Gossip-blogger was tussen alle New Yorkse elite en sindsdien zitten we in een Gossip Girl-loos zwart gat. Netflix Amerika duwt ons er nu een stukje verder in met een snoeiharde nieuwe beschrijving. En het is nogal pijnlijk.

Savage

Comédienne Lane Moore zag de bitchy beschrijving voor het eerst en die deelde ze meteen op twitter. “Netflix: ‘let’s get someone who fuckin hates Gossip Girl to write the description of Gossip Girl’”, zo schreef ze erbij.
 


Unreasonably attractive

Deze chagrijnige medewerker heeft ergens wel een punt: de jongens en meiden uit de show zijn bijna zonder uitzondering véél te knap en aantrekkelijk. En ja, het zijn eigenlijk ook een stelletje verwende nesten. Dit was juist wat de serie mede zo lekker maakte dus… stop, Netflix Amerika!
 


Dan komt terug!

Fans van Dan Humphrey kunnen binnenkort opnieuw genieten van deze superknappe dude. Hij speelt namelijk een stalker in de nieuwe, zwoele hit van dit moment: thrillerserie YOU. Nog beter nieuws: hij komt op 26 december naar Netflix én er komt een tweede seizoen!