Wow! Uit onderzoek blijkt dat Netflix héél erg graag van Daredevil af wilde… De spannende superheldenserie is nog steeds één van de grootste hits van de streamgigant.

Na het stopzetten van Luke Cage en Iron Fist, die wel redelijk populair waren maar geen megahits, werd bekend dat zelfs Daredevil niet meer heilig was voor Netflix. Schokkend: de serie waar het hele circus mee begon!

Over de redenen werden geen uitspraken gedaan, maar men dacht dat de oorzaak tweeledig was. Enerzijds werkt Disney natuurlijk keihard aan zijn eigen streamingplatform Disney+, waar veel Marvel-series worden ondergebracht. Netflix mocht wel de productiekosten van Daredevil ophoesten, maar had geen enkele zeggenschap over Matt Murdock en zijn heldhaftige alterego.

Daredevil-moeheid?

Een andere mogelijkheid was dat Daredevil gewoon minder populair was geworden, waardoor Netflix er ook minder geld in wilde steken. Veel mensen gingen uit van een combinatie van deze factoren, maar die hadden het fout! Daredevil is/was nog stééds megapopulair.

More content below the advertising

Het bedrijf Parrot Analytics meet in de Verenigde Staten met het aantal streams en de social media-uitingen wat de populairste on-demand-shows zijn. Het resultaat van afgelopen week is best schokkend: Daredevil is de op drie na populairste show!

 

Alleen Narcos, Chilling Adventures Of Sabrina en Stranger Things scoorden hoger dan Daredevil. De blinde superheld is nog altijd stukken populairder dan House Of Cards, The Last Kingdom en Orange Is The New Black.

Everybody loves Matt Murdock

Hoeveel mensen Daredevil hebben gekeken weet alleen Netflix zelf, en het bedrijf doet daar normaal gesproken erg geheimzinnig over. Parrot wordt gezien als een betrouwbare partij; als de informatie (bij benadering) klopt, dan wilde Netflix gewoon koste wat kost van Daredevil af... of Disney wilde het merk écht terug hebben. De relatie tussen deze twee partijen zal er de komende tijd niet beter op worden...

Het wordt nog een leuk seizoen voor Jessica Jones en The Punisher, en dan is het over en uit met de Marvel-geschiedenis op Netflix. Het is een beetje wrang, omdat Netflix normaal gesproken erg begaan is met het publiek. Series als Lucifer, Designated Survivor en Arrested Development verdwenen van de tv, maar werden met open armen ontvangen door de streaminggigant.

De makers van Luke Cage, Iron Fist en Daredevil hebben er trouwens al subtiel op gehint dat hun verhalen verder gaan op Disney+. Niet het nieuws dat Netflix-abonnees graag zullen horen, maar het is beter dan niets.

More content below the advertising

The Handmaid's Tale werd gefilmd in Washington, DC, afgelopen vrijdag. Dat de thema's van de serie actueel zijn blijkt maar weer: sommige voorbijgangers dachten dat het een protest was tegen Trump.

More content below the advertising

De hele cast

Op de plek waar normaal de grote eerste speeches van de nieuwe presidenten wordt gegeven stond nu een hele verzameling in het rood geklede actrices. De iconische rode cape en witte kap maakte het een opvallend plaatje. De grote sterren uit de serie, Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, and Yvonne Strahovski, stonden er ook tussen en er werden meerdere scenes geschoten. 

 

De rode cape

Het is niet heel gek dat mensen dachten dat het om een protest ging. Het kostuum is op vele plekken ter wereld al gedragen tijdens protesten tegen haatzaaierij en geweld tegen vrouwen. Ontwerper Ane Crabtree zei hier over tegen INSIDER: "It really moves me so much and it means so much to me. What's interesting is that it's global now. It's being used in so many countries for so many different reasons and protests. All I can say is that it's very humbling." 

De trailer was trouwens ronduit creapy. De makers kozen ervoor om 'm te laten uitzenden tijdens de Super Bowl. Ook wel een statement. Blessed be!

 

 

De serie heeft nu twee seizoenen, die te zien zijn bij Videoland (proefabonnementje... net genoeg als je binged). Hulu, de producent van Handmaid's Tale, heeft al een derde seizoen aangekondigd nog voor het tweede is afgelopen zelfs. Dat kon ook best, want de serie kan weinig verkeerd doen. De cast is uitmuntend, de art direction perfect en het verhaal is zo weerzinwekkend dat zelfs bij onze redactie iemand heeft toegegeven dat het té gruwelijk was om naar te kijken. Bovenal is het een indrukwekkend verhaal omdat het helaas paralellen vertoont met wat er in de wereld gebeurt. Au. 

Je kunt weer een hele rits nieuwe series, films en docu's bingewatchen dit weekend! Kijk hier naar de betere toevoegingen aan de enorme batterij entertainment op Netflix. 

More content below the advertising

Series

The Break seizoen 2

Een Frans-Belgische misdaadserie waarin de rechercheur en psychiater uit seizoen 1 weer samen optrekken om een moordzaak uit te pluizen. Deze keer om de onschuld van een patiënt te bewijzen. In een kleine gemeenschap proberen ze door te dringen tot de waarheid. Voor fans van series als Broadchurch is het een aanrader. De makers tappen in op het succes van dit type crime-series, en niet onverdienstelijk. 

 

Dating Around seizoen 1

Net als in het bekende First Dates  gaat Dating Around om mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens een date. Soms gaat dat goed, soms gaat dat minder, maar vermakelijk is het altijd. De serie zit uiteraard wat gelikter in elkaar dan de Hollandse versie. Er zitten wat meer 'oh' en 'ah'-momenten in. Of soms gruwelijk lompe momenten, zoals deze man die een vrouw even onderwijst over waar ze aan dient te voldoen om met mannen te mogen daten. En die demonstreert dat lui-ste-ren en in-leeee-ven nog best lastig kan zijn. We hopen dat zijn psychiater de dosis wat opschroeft. 

 

Homeland seizoen 7

Deze populaire serie zit inmiddels alweer aan haar zevende seizoen, maar we kunnen nog wel wat Carrie en Saul hebben. Homeland seizoen 7 start met Carrie die haar baan in het Witte Huis heeft opgezegd en samenwoont met haar zus Maggie. In seizoen 6 werden halsoverkop nog eens 200 leden van de geheime dienst opgepakt, en het is aan Carrie om deze mensen –die zonder proces vast kwamen te zitten- vrij te krijgen. De zevende serie van Homeland bleek overigens veel paralellen te hebben met de actualiteiten.

Hier zie je hoe Claire Danes vertelt over haar zwangerschap en hoe het is om met drie maanden zwanger op de set te staan, en te liggen, want dat gebeurde ook veel.

 

Flavorful Origins seizoen 1

Deze nieuwe food-serie neemt een kijkje in de geschiedenis en verhalen in de Chinese keuken. Uiteraard met prachtige beelden van landschap en uiteraard de mooiste ingrediënten, zo nodig voorzien van een mooie slow motion om de kijker te laten watertanden. Op Netflix zijn zoals bekend prachtige series en docu’s over eten te zien.

 

Larry Charles' Dangerous World of Comedy, seizoen 1

In deze vierdelige serie gaat schrijver en regisseur Larry Charles de wereld over om het vak van comedians te onderzoeken. Dat brengt hem in Rusland, China, India, Iran en Turkijke. Hij treft bijzondere mensen die soms met gevaar voor eigen veiligheid mensen aan het lachen proberen te maken. Er is veel goede stand-up te vinden op Netflix, mocht dat je ding zijn.

The Umbrella Academy seizoen 1

Een Netflixserie over een disfunctionele familie van superhelden. Samen moeten ze achterhalen hoe hun vader is overleden maar de samenwerking laat te wensen over. Een serie die veel kijkers met spanning hebben afgewacht, en wij ook. De trailer van The Umbrella Academy ziet er in ieder geval heel goed uit. 

 

Dirty John seizoen 1

Een thriller-serie gebaseerd op de gelijknamige podcast en waargebeurd verhaal. Een online date loopt uit in een relatie tussen een rijke Amerikaanse vrouw en een man die oh zo charmant is, maar een duister verleden blijkt te hebben. Stalker-praktijken en dat soort dingen. We weten het nog niet zo goed. Is deze serie spannend of een beetje van het niveau mwoh, ach, op de achtergrond... Kijk de trailer en oordeel zelf. 

 

FILMS

Captains Courageous

Een oudje uit 1937 kreeg twee remakes, waaronder deze uit 1996. Deze ‘coming of age’-film gaat over Harvey Cheyne, de tot op het bot verwende zoon van een Amerikaanse zakenman. Als hij van school wordt gestuurd vanwege zijn gedrag neemt zijn vader hem mee op reis naar Europa voor wat vader-zoon tijd. Dit avontuur loopt anders dan gepland en Harvey zal snel leren wat het is om niet alles te krijgen wat hij wil. De film staat ook op youtube overigens. 

Tower Heist

Niet geweldige, maar wel vermakelijke roof-comedy. Een groep werknemers van een multimiljonair zet het hun werkgever betaald als ze hij ze financieel belazert. Het geld waar ze recht op hebben moet dan maar kwaadschiks worden gehaald. Beetje clichématige personages met Eddie Murphy als de grappige crimineel die net uit de bak komt en keurige mensen gaat leren hoe ze bad-ass criminelen moeten worden. Met Ben Stiller, Eddie Murphy en de meest interessante van het stel: Gabourey Sidibe. 

 

The Holiday

Zo'n film die niet zoveel slecht kan doen. De Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) ruilt voor twee weken van huis met de Britse Iris (Kate Winslet). Beiden hebben zo hun eigen redenen om er even uit te willen en allebei vinden ze wat ze zoeken in de omgeving van de ander. Een prima film voor op de bank.

 

MeesterSpion

Kinderfilm. De mensen achter Mees Kees en Dummie de Mummie maakten de familiefilm MeesterSpion. MeesterSpion gaat over de 10-jarige Tim die samen met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust verhuist.  Daar ontmoet hij Simon, die is ontwaakt uit het jaar 1973. Deze spion heeft nog een misdaad op te lossen en Tim gaat helpen.

 

Documentaires

Behind the Curve

Als je dacht dat klimaatverandering-ontkenners bijzonder waren kun je je gaan verbazen over deze docu. Behind the Curve gaat over de ‘flat earthers’, mensen die geloven dat de wetenschap er helemaal naast zit en dat de aarde plat is. Met allerlei wonderlijke modellen en theorieën praten ze recht wat rond is. Een kijkje in een bijzondere wereld. 

Period. End of Sentence.

Een bijzonder goed ontvangen documentaire over een Indiase groep vrouwen die de productie van maandverband beginnen. Niet zo bijzonder, zou je denken, zij het niet dat dit om een klein dorp gaat waar menstruatie nog een totaal taboe is. Het project waar de film over gaat is nog steeds een succes.