Wow! Uit onderzoek blijkt dat Netflix héél erg graag van Daredevil af wilde… De spannende superheldenserie is nog steeds één van de grootste hits van de streamgigant.

Na het stopzetten van Luke Cage en Iron Fist, die wel redelijk populair waren maar geen megahits, werd bekend dat zelfs Daredevil niet meer heilig was voor Netflix. Schokkend: de serie waar het hele circus mee begon!

Over de redenen werden geen uitspraken gedaan, maar men dacht dat de oorzaak tweeledig was. Enerzijds werkt Disney natuurlijk keihard aan zijn eigen streamingplatform Disney+, waar veel Marvel-series worden ondergebracht. Netflix mocht wel de productiekosten van Daredevil ophoesten, maar had geen enkele zeggenschap over Matt Murdock en zijn heldhaftige alterego.

Daredevil-moeheid?

Een andere mogelijkheid was dat Daredevil gewoon minder populair was geworden, waardoor Netflix er ook minder geld in wilde steken. Veel mensen gingen uit van een combinatie van deze factoren, maar die hadden het fout! Daredevil is/was nog stééds megapopulair.

Article continues after the ad

Het bedrijf Parrot Analytics meet in de Verenigde Staten met het aantal streams en de social media-uitingen wat de populairste on-demand-shows zijn. Het resultaat van afgelopen week is best schokkend: Daredevil is de op drie na populairste show!

 

Alleen Narcos, Chilling Adventures Of Sabrina en Stranger Things scoorden hoger dan Daredevil. De blinde superheld is nog altijd stukken populairder dan House Of Cards, The Last Kingdom en Orange Is The New Black.

Everybody loves Matt Murdock

Hoeveel mensen Daredevil hebben gekeken weet alleen Netflix zelf, en het bedrijf doet daar normaal gesproken erg geheimzinnig over. Parrot wordt gezien als een betrouwbare partij; als de informatie (bij benadering) klopt, dan wilde Netflix gewoon koste wat kost van Daredevil af... of Disney wilde het merk écht terug hebben. De relatie tussen deze twee partijen zal er de komende tijd niet beter op worden...

Het wordt nog een leuk seizoen voor Jessica Jones en The Punisher, en dan is het over en uit met de Marvel-geschiedenis op Netflix. Het is een beetje wrang, omdat Netflix normaal gesproken erg begaan is met het publiek. Series als Lucifer, Designated Survivor en Arrested Development verdwenen van de tv, maar werden met open armen ontvangen door de streaminggigant.

De makers van Luke Cage, Iron Fist en Daredevil hebben er trouwens al subtiel op gehint dat hun verhalen verder gaan op Disney+. Niet het nieuws dat Netflix-abonnees graag zullen horen, maar het is beter dan niets.