Daphne Deckers over haar rol in Tomorrow Never Dies

Onze eigen Daphne Deckers is een van de weinige Nederlanders die schittert in de 007-franchise. Maar eigenlijk geloofde ze er helemaal niks van toen ze een belletje kreeg van de productie.

Daphne heeft de rol te danken aan haar partner en tennisser Richard Krajicek, vertelde ze gisteravond in De Slimste Mens. Ze zat op de tribune toen haar man Wimbledon won. “De BBC nam me steeds in beeld. Toen werd ik gebeld door de productiemaatschappij. Ik dacht eigenlijk dat het Bananasplit was.

PR-vrouw van de bad guy

Toch was het niet de Bananasplit-presentator, maar de echte James Bond-productie. “Ze zeiden: We hebben je zien zitten op de tribune. Wil je auditie doen? Ik had zoiets van ‘Sorry?’ Maar natuurlijk. Ik ben auditie gaan doen en toen werd ik de PR-vrouw van de bad guy.” En ruim 25 jaar later maakt ook haar dochter haar Hollywood-debuut.

Article continues after the ad

Het fragment was een paar jaar geleden te zien in RTL Late Night:

Nieuwe 007?

Daphne schitterde in Tomorrow Never Dies, naast Bond-veteraan Pierce Brosnan. Inmiddels staat de volgende 007-film op de planning voor november - na veel te veel vertraging - en dat wordt de laatste voor acteur Daniel Craig. Daarom deed Pierce een gok wie de nieuwe James Bond wordt.

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20:40 uur te zien op NPO2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.