Soms kun je iets zó gaaf vinden dat je bang wordt dat je het verpest… Regisseur Danny Boyle is zó’n James Bond-fan, dat hij het heel moeilijk vond om een 007-film te maken. Tegelijkertijd tikt de klok voor ‘Bond 25’: komt de film nog op tijd?

Article continues after the ad

In een interview met Radio Times meldde Boyle een groot fan te zijn van de boeken. Te groot, eigenlijk… Volgens Boyle is het voor een fan van de boeken en films eigenlijk onmogelijk om een goede 007-film te schrijven of regisseren. ‘Je moet er eigenlijk altijd een frisse kijk op hebben; als fan word je beperkt door de kennis die je al hebt, en de relatie die je hebt opgebouwd met de personages.’

Vertraging

Het interview is van een paar dagen vóórdat het nieuws, dat Boyle de film niet meer zou regisseren, bekendgemaakt werd. Het is waarschijnlijk (maar niet 100% zeker) dat Boyle het zelf al wist, en hier op inspeelde.

Over het ontslag van Boyle doen momenteel verschillende verhalen de ronde. Daniel Craig zou het oneens zijn met de keuze voor de schurk (de Poolse acteur Tomasz Kot), of Danny Boyle wilde niet dat James Bond in zijn 25ste film het loodje zou leggen. Hoe dan ook, de regisseur van Trainspotting, 28 Days Later en Slumdog Millionaire hoefde niet meer mee te doen.

Tussendoortje

Het filmen van de nieuwe James Bond-film lijkt definitief tegen vertraging op te zijn gelopen. Regisseur Rian Johnson (The Last Jedi, Looper) heeft Daniel Craig inmiddels gestrikt voor een nieuwe film: een moordmysterie genaamd Knives Out. Volgens de site Collider tekende Craig pas voor de rol nadat het nieuws over Boyle bekend werd.

De opnames voor Knives Out beginnen in november, terwijl die van Bond 25 op 3 december moeten starten. Zelfs áls er een nieuwe regisseur gevonden wordt, wordt het schema heel erg krap.

Overvol

We houden hoop dat James Bond 25 nog eind 2019 verschijnt, maar de kans wordt met de dag kleiner. Tegelijkertijd verschijnen er in die periode zo veel grote films dat een kleine adempauze geen kwaad kan. Wat denk je van Jungle Cruise, Frozen 2, Jumanji 3, Star Wars: Episode IX én Wonder Woman 1984. We zeggen het niet snel, maar je kunt ook té veel blockbusters hebben.