Harry Potter die zichzelf Revenant-style door een onherbergzaam oerwoud moet loodsen? Dat klinkt ons als junglemuziek in de oren. Check de trailer hierboven.

Article continues after the ad

Ach, Yossi

Jungle is naar het waargebeurde verhaal van de Israëlische Yossi Ghinsberg. De Israeliër wil niets liever dan rondreizen door Amerika en al snel laat hij zijn ouderlijk huis achter zich om zijn droom te verwezenlijken. Uiteraard is de trip niet compleet zonder een beetje soulsearching en de naïve dwaas besluit dat een tochtje naar de onbewoonde wereld hem daarbij gaat helpen.

Expeditie Regelrechte Ellende

Zo gezegd, zo gedaan en wanneer hij een vriendelijke gids tegenkomt, besluit Yossi samen met hem en twee anderen de rimboe in te trekken. Het noodlot slaat toe wanneer ze worden achtergelaten door de gids en elkaar uit het oog verliezen. Moederziel alleen is Yossi genoodzaakt zich een weg door het dichtbegroeide oerwoud te banen, terwijl-ie wordt geteisterd door insecten, slangen, doodsangst, rottende voeten en nog veel meer ellende.

Daniel

Yossi wordt gespeeld door Harry Potter himself, Daniel Radcliffe. De film is qua productiegrootte een beetje in het verlengde van films als Imperium en Swiss Army Man. Daniel lijkt na Harry Potter toch een beetje blockbuster-schuw te zijn geworden. Maar hé, ons hoor je niet klagen: Jungle ziet er (letterlijk) gruwelijk uit!