Groot nieuws in de filmwereld. De Britse acteur Daniel Day-Lewis heeft besloten om te stoppen met acteren. De drievoudig Oscarwinnaar heeft geen reden gegeven voor zijn besluit, meldt het vakblad Variety.

Article continues after the ad

Oscars

De zestigjarige Lewis geldt als een van de grootste nog levende filmacteurs. Hij is een van de vijf acteurs die in zijn leven drie Oscars won. Day-Lewis kreeg het beeldje voor zijn vertolkingen in My Left Foot (1989), There Will Be Blood (2007) en Lincoln (2012). Het besluit van de acteur om met pensioen te gaan deed het internet ontploffen. Hieronder een greep uit een aantal reacties op Twitter.

Paul Thomas Anderson

Zijn laatste film zal Phantom Thread zijn, een historisch drama dat zich afspeelt in de Londense high society van de jaren vijftig van de vorige eeuw. De acteur maakte de film, die in december in première gaat, samen met regisseur Paul Thomas Anderson. Er is helaas nog geen trailer beschikbaar. Het tweetal maakte eerder het veelgeprezen epos There Will Be Blood. Kijk hieronder hoe Daniel een scène neerzet in deze film.

150 prijzen

De acteur, die bekendstond om de intense manier waarop hij zich voorbereidt op zijn rollen, won in totaal meer dan 150 prijzen voor de pakweg twintig films die hij maakte. Day-Lewis gaat nog wel promotie doen voor Phantom Thread, aldus een bekende van de acteur.