Daniel Craig

James Bond-acteur Daniel Craig is donderdag benoemd tot erecommandant bij de Britse Marine. Hierdoor heeft hij nu dezelfde rang als zijn 007-alter ego.

Ongelofelijke eer

"Het is een voorrecht en een ongelofelijke eer dat ik benoemd ben tot erecommandant", liet een trotse Daniel weten. Ook de Royal Navy is erg blij dat ze de acteur tot één van hen mogen rekenen: "Daniel Craig staat al vijftien jaar bekend als 'Commander Bond', een marineofficier die ons land beschermt tijdens missies over de hele wereld. Dat doet ook de Royal Navy elke dag, met dezelfde vaardigheid en technologie als Bond." Daniel wil zijn nieuw status gebruiken om Britse militaire families te helpen.

Na talloze keren te zijn uitgesteld zal de 53-jarige acteur volgende week dan ein-de-lijk voor het laatst te zien zijn als de geheim agent, in de 25ste Bond-film No Time to Die. Er wordt nog steeds volop gespeculeerd over wie hem zal opvolgen, maar Daniel zelf ziet liever geen vrouw in die rol.

Article continues after the ad

Kun je niet wachten op de film? Blader dan als voorpret nog eens door de prachtige James Bond-special die we speciaal voor jullie hebben samengesteld!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.