Dani van Velthoven uit The Voice of Holland TVOH 2021

Ruim twee miljoen mensen zagen hoe Dani van Velthoven werd gekroond tot de winnaar van The Voice of Holland 2021. Nu blikt hij terug op het muzikale avontuur!

‘Bizar gevoel’

Eén dag na de finale van The Voice of Holland moet Dani van Velthoven duidelijk nog even bekomen van alle hectiek. “Het is zo'n bizar gevoel dat het nu voorbij is en vooral dat ik gewoon heb gewonnen. Het voelt nog steeds raar om dat uit te spreken”, vertelt de zanger in een uitgebreid interview met Nu.nl.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)


Onzekerheden

Opvallend genoeg had het weinig gescheeld of Dani had helemaal niet meegedaan aan The Voice of Holland. Zijn onzekerheden speelden hem namelijk flink parten. In het begin vond hij het dan ook best lastig om alle positieve feedback te accepteren. “Soms voelde het gewoon alsof iedereen me in de maling nam. Dan vond ik zelf dat iets niet zo goed ging en dan was iedereen alsnog lyrisch. Dan dacht ik: ‘jullie zijn aan het lullen.’”

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Op de foto

Na zijn winst in The Voice is Dani in ieder geval een stuk zelfverzekerder geworden. Hij hoopt dan ook vurig snel te kunnen samenwerken met artiesten als Arcade-producer Wouter Hardy en zijn coach Anouk. En gelukkig heeft Dani geen enkele moeite met zijn nieuwe status van Bekende Nederlander. “Thomas Acda, Paul de Munnik en Typhoon vroegen me backstage bij The Voice om een foto, omdat hun familie voor mij was. Dat is bizar, maar ik kan er wel aan wennen.”