Fotograaf
William Rutten / Talpa

De VI-mannen Johan Derksen, Wilfred van Genee en René van der Gijp krijgen toch een dagelijkse talkshow op SBS6, zo wist Rob Goossens in RTL Boulevard en voor De Telegraaf te melden. Het programma zou vanaf januari te zien moeten zijn, al heeft Talpa nog niets bevestigd.

De Oranjezomer 2.0

Afgelopen zomer bespraken de mannen en Hélène Hendriks drie maanden lang elke dag sport en actualiteiten in De Oranjezomer. Gemiddeld keken er zo'n 900.000 mensen naar het programma, wat zeker in de zomer een erg hoog aantal is. Ondanks dat Johan Derksen De Oranjezomer niet zal missen, lijkt het Nederlandse publiek het dus wel te waarderen!

Battle of the talkshows

Dat Nederland een beetje late night talkshow-moe is, blijkt wel uit de dalende kijkcijfers. Zo scoort Jinek steeds slechter en haalde Op1 deze week voor het eerst de top 25 best bekeken programma's niet eens meer. En laten we eerlijk zijn: tegenwoordig lijkt het aan de talkshow-tafels alleen nog maar te gaan over corona of de wel erg lang durende formatie. Blijkbaar is er behoefte aan een ander soort praatprogramma en speelt SBS6 daar nu handig op in.

Article continues after the ad

Toch is de keuze wel enigszins opmerkelijk, want we kunnen ons allemaal nog wel de grote ruzie tussen de VI-mannen herinneren. En zou Johan Derksen ook niet stoppen met Veronica Inside? Al leek hij daar later ook weer op terug te komen...

Of het praatprogramma er ook daadwerkelijk gaat komen, is dus nog even afwachten. Zodra het bevestigd wordt, hoor je dat uiteraard van ons!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.