Bartho Braats karakter Jef Albert keert al een aantal jaar traditiegetrouw in december terug in Meerdijk om het Sinterklaasfeest te vieren. Dit jaar moesten de GTST-kijkers, die volgende week een special te zien krijgen, het echter doen met zijn 'soapbroer' Wilbert Gieske, maar dat bleek niet helemaal de bedoeling...

Article continues after the ad

Bartho Braat laat aan Story weten dat vlak voor de opnames het noodlot toesloeg. "Ik heb in het ziekenhuis gelegen, waardoor ik geen Sinterklaas heb kunnen spelen bij Goede Tijden," vertelt de soapacteur. "Op een zondag belandde ik in het ziekenhuis. Er is toen een foto gemaakt en de dag erna ben ik met spoed geopereerd. Dat was op de maandag dat ik bij GTST had moeten repeteren."

Darmprobleem

Volgens Bartho, die zich tijdens de opnames van Expeditie Robinson 2016 nog een jonge god voelde, bleek het heftiger dan gedacht. "Ik kreeg ineens heel veel last van mijn darmen. Daar kun je je echt geen voorstelling van maken. Die vrijdag begon het en daarna werd een aantal verkeerde diagnoses gesteld, waardoor het echt gevaarlijk werd. Het had echt niet veel langer moeten duren, ik was er bijna geweest!" Gelukkig kan hij het navertellen. "Er was iets mis waardoor er een blokkade in mijn darmen was ontstaan. De operatie is gelukkig geslaagd en de blokkade is weggehaald. Maar nogmaals: het had echt niet veel langer moeten duren."