The Crown, seizoen 4 Netflix

Wij kunnen niet wachten tot 15 november, wanneer het nieuwe seizoen van The Crown op Netflix komt. De streamingdienst maakt ons nog nieuwsgieriger met de trailer die zojuist online kwam.

De beelden zien er zeker veelbelovend uit! Maar we verwachten ook niets minder van de Netflix-hit.

Lady Diana

In seizoen vier van The Crown keren Olivia Colman (koningin Elizabeth) en Helena Bonham Carter (prinses Margaret) terug. Maar er worden ook een aantal nieuwe personages aan de cast toegevoegd. Wij zijn vooral enthousiast over de komst van Lady Diana, die wordt gespeeld door Emma Corrin.

Article continues after the ad

Margaret Thatcher is, gespeeld door Gillian Anderson, de premier van het land in de jaren ‘80. De met haar komende sociale onrust, de ‘sprookjesbruiloft’ tussen prins Charles en Lady Diana en de reacties van het volk gaan centraal staan in dit seizoen.

Nieuwe seizoenen

Wie niet genoeg kan krijgen van The Crown heeft geluk: de serie krijgt een vijfde en zesde seizoen. De cast wordt dan wel helemaal vernieuwd om de tijdssprongen op te vangen. Bedenker en schrijver Peter Morgan vertelde eerder aan The Hollywood Reporter: “Het zesde seizoen brengt ons niet dichter bij de actualiteit. Het stelt ons simpelweg in staat om dezelfde periode (de jaren 2000, red) accurater te kunnen beschrijven.” Dus geen Meghan en Harry in The Crown!

The Crown seizoen 4 is vanaf 15 november te zien op Netflix.