Star Wars A New Hope uit 1977

In de laatste trilogie vochten de oude en de nieuwe generatie uit Star Wars gebroederlijk zij aan zij. De Skywalker Saga beslaat dan ook meer dan 40 jaar! Wij reizen terug in de tijd om de acteurs in hun jonge jaren te bewonderen, voordat ze meededen aan het wereldwijde ruimte-epos van Disney!

Mark Hamill

Luke Skywalker werkte zich in de Star Wars-films op van simpele boerenzoon tot meervoudig redder van het universum. De evolutie die Mark Hamill doormaakte is iets minder spannend, zo blijkt uit de kiekjes die de acteur deelde op Instagram. Wat dan weer wel leuk is om te vertellen: Luke Skywalker is bij lange na niet de enige Star Wars-rol waar Mark Hamill voor tekende. Zo had de fanatieke Twitteraar onder meer een geheime gastrol in The Mandalorian!
 


Carrie Fisher

Met een beroemde actrice als moeder (Debbie Reynolds uit Singin' in the Rain) en een succesvolle zanger (Eddie Fisher) als vader , is het geen wonder dat Carrie Fisher ook de showbizz inging. Zij brak al vroeg door als prinses Leia in Star Wars: A New Hope en de films die daarop volgden. De geliefde Star Wars-actrice overleed in 2016 aan de gevolgen van een zware hartaanval, één dag voor het overlijden van haar moeder. Carrie Fisher had zich toen al onsterfelijk gemaakt als de even stoere als charmante prinses, maar dat neemt niet weg dat we haar nog altijd missen…
 


Harrison Ford

Naast Mark Hamill en Carrie Fisher, dook ook Harrison Ford na 30 jaar weer op in a galaxy far, far away… De laatste Star Wars-trilogie had daardoor soms meer weg van een Omroep MAX-reünie. Wij herinneren ons dan ook het liefst de jonge Han Solo (en dan hebben we het natuurlijk niet over Alden Ehrenreich in de teleurstellende prequel Solo: A Star Wars Story). Zo zag de charismatische acteur er trouwens uit voordat hij een van de populairste personages uit het Star Wars-universum zou spelen!
 

Article continues after the ad


Ewan McGregor

Na zijn rol in de cultklassieker Trainspotting (1996) had Ewan McGregor de films voor het uitkiezen. En dan is de rol van een jonge Obi-Wan Kenobi in een gloednieuwe Star Wars-trilogie natuurlijk een droomklus. Ondanks dat de prequels het publiek nog altijd tot op het bot verdelen, kijkt iedere Star Wars-fan uit naar zijn comeback in de Disney+-serie Obi-Wan. Toch geen lullige prestatie voor iemand die als tiener nog trots poseerde met een hoorn…
 


Natalie Portman

Ook de casting van Natalie Portman in de Star Wars-prequel was een no-brainer. Zij bewees op twaalfjarige leeftijd al in haar meesterlijke debuut Léon dat ze niet onderdeed voor haar meer ervaren tegenspelers. In de rol van Padmé Amidala waren het echter vooral haar kostuums die indruk maakten. Haar romance met Hayden Christensen als Darth Vader in de dop… not so much!
 


Liam Neeson

Liam Neeson had er al een indrukwekkende acteercarrière opzitten voordat hij werd gecast als de babysitter van Anakin Skywalker. Wat te denken van de hoofdrollen in films als Schindler’s List en Darkman? Daarna ontpopte de Ierse acteur zich vooral als actieheld op leeftijd in de succesvolle Taken-reeks. En dat Liam Neeson als kind al een voorliefde had voor het betere knokwerk, blijkt wel uit deze foto!
 


Daisy Ridley

Ook Jedi moeten onderaan de ladder beginnen. Voordat Daisy Ridley tekende voor de rol van Rey, was zij vooral te zien in korte films, televisieseries en commercials. Enkele jaren voor haar grote doorbraak in Star Wars: The Force Awakens figureerde ze nog in een reclamespotje voor een Britse supermarktketen. Iets zegt ons dat haar gage voor een commercial sindsdien behoorlijk omhoog is gegaan…


John Boyega

Dat het geen toeval is dat John Boyega een grote rol kreeg toebedeeld in a galaxy far, far away, bewijst deze foto wel. Als broekie liet de Star Wars-acteur zich namelijk al inspireren door acteerkanonnen als Sir Ian McKellen. Boyega is trouwens niet de enige Star Wars-acteur die les kreeg op de Guildhall School of Music and Drama. Andere beroemde studenten zijn Ewan McGregor en Peter Cushing (de Star Wars-schurk Grand Moff Tarkin).
 


Adam Driver

Adam Driver is een van de meest veelzijdige acteurs van zijn generatie. Hij voelt zich niet alleen thuis in ontroerende arthousedrama’s (Paterson), maar ook in gelikte kaskrakers als de laatste Star Wars-trilogie. Daarin is hij te zien als Kylo Ren, de commandant van de First Order. Toch vonden we deze bad guy net iets griezeliger toen hij nog gewoon zijn masker ophield. En kun je ons dat kwalijk nemen na het zien van deze foto?
 


Yoda

Sorry, we konden het niet laten…


Benieuwd hoe je favoriete superhelden er vroeger uitzagen? Check dan ook ons overzicht van de jeugdfoto’s van de Marvel-acteurs!