Flash! Ahaaaaa! Ruimteheld Flash Gordon krijgt een nieuwe film, van de regisseur van Overlord!

De film wordt geschreven en geregisseerd door Julius Avery. Je kent hem mogelijk van de aankomende horror/zombie/oorlogsfilm Overlord. In deze film storten geallieerde para’s neer achter de Duitse linies. De nazi’s blijken met zombies te experimenteren, om met bovennatuurlijke hulp de Tweede Wereldoorlog te winnen.

 
Aanvankelijk zou Matthew Vaughn, die o.a. Kingsman en Kick-Ass regisseerde, de klus op zich nemen, maar hij wordt producer van het project. Hij werd een paar jaar geleden gevraagd om te regisseren, maar vond dat nogal link toen Star Wars én Guardians Of The Galaxy nog op volle toeren draaiden. Nu de wordt de film tóch nog gemaakt.
 

Flash! Ahaaa!

Flash Gordon werd in de jaren 30 bedacht om te concurreren met het personage Buck Rogers. Er volgende verschillende (korte) serialfilms, die George Lucas 40 jaar later zouden inspireren om Star Wars te maken. Toen scifi eind jaren 70 weer even bon ton was, door o.a. Star Wars, Star Trek en Superman, kreeg Gordon zijn eigen film.
 
Compleet met een soundtrack van... Queen!

Ja, als Freddie Mercury niet de soundtrack van campy sciencefictionfilms inzong, dan klom hij wel bij Darth Vader op zijn nek!

Flash Gordon werd geen enorm succes, maar kreeg jaren na de release wel een behoorlijke cult-status. Het ziet er allemaal behoorlijk fout op, maar op een charmante manier! Daar valt best wat van te maken.

Wanneer de nieuwe Flash Gordon verwacht wordt is nog niet bekend. Overlord draait vanaf 8 november in de bioscoop.


 

Article continues after the ad