Niet iedereen heeft al de kans gegrepen om Cruella te kijken, de nieuwe film op Disney+ waarin Emma Stone schittert als een jonge Cruella de Vil uit de 101 Dalmatiërs. De film wordt wel heel goed ontvangen, want Emma Stone keert terug voor Cruella 2. Zwart-gestipte honden opgepast.

Het was in juni al duidelijk dat er een tweede Cruella-film zou komen, maar toen wisten we alleen dat regisseur Craig Gillespie (I, Tonya) en de scenarioschrijver Tony McNamara (The Favourite) er weer bij zouden zijn. Nu is bekend geworden dat ook de geliefde actrice Emma Stone terugkomt in de rol van de fashionvictim onder de schurken.

Cruella de Vil

Belangrijk, want zij speelt de hoofdrol in deze vertelling over hoe Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs is geworden wie ze is. Dat doet ze goed, want Cruella heeft inmiddels al dik terugverdiend wat hij kostte om te maken. Er is 84 miljoen euro voor nodig geweest om de prent te maken, terwijl hij al 191 miljoen euro heeft opgebracht. Het verbaast ons niets, want onze recensie was zeer positief.

Article continues after the ad

Welke schurk volgt?

Disney lijkt door Cruella, maar eerder ook door Maleficent, te hebben ontdekt dat het grote publiek wel houdt van een oorsprongsverhaal. De vraag hoe een schurk zo kwaadaardig is geworden, houdt ons bezig. Cruella geeft daar op fantastische wijze antwoord op, maar welke schurken zouden zich hier nog meer voor lenen? Scar van De Leeuwenkoning? Ursula uit De Kleine Zeermeermin? Of misschien Jafar uit Aladdin

Geïnspireerd geraakt om die eerste film een kans te geven? Hij draait in een handjevol bioscopen, maar is ook te vinden op Disney+. Let op: de VIP-toegang die je nu moet betalen, wordt vanaf 27 augustus opgeheven.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.