De nieuwe Netflix-serie Insatiable zorgt al enkele weken voor flinke ophef. De serie zou aan fatshaming doen, en de boodschap zou zijn dat dikke meisjes gewoon dun moeten worden als ze niet meer gepest willen worden. Volgens de makers werd de serie op basis van de trailers helemaal verkeerd begrepen. Sinds dit weekend is Insatiable te zien op Netflix, en volgens critici is de serie juist nog veel erger dan ze verwacht hadden.

Article continues after the ad

Uit gegevens van recensie-database Rottentomatoes blijkt dat slechts 15 % van alle critici positief zijn over de show. Het merendeel heeft er echter geen goed woord voor over.

Hierbij een greep uit de reacties: “Insatiable is niet zo slecht als je gedacht had. Het is nog veel slechter - op een manier die je niet aan had zien komen”, zo zegt Vulture Magazine.

De Clickbait-koningen van Buzzfeed hebben een hele lijst gemaakt van dertien dingen die de serie verkeerd doet, compleet met veel vrolijke plaatjes.

Een handige Twitteraar heeft de hele serie gekeken en een hele lijst opgesteld waarin per aflevering alle aanstootgevende zaken op een rijtje zijn gezet, zodat kijkers vantevoren gewaarschuwd kunnen zijn:

13 redenen waarom de serie toch een succes kan worden

Toch hoeven deze slechte recensies het succes van de serie niet in de weg te staan; 13 Reasons Why zorgde vooraf ook voor veel ophef, maar werd zo populair dat er nu alweer al een derde seizoen aan zit te komen. Daar moet wel bij gezegd worden dat het eerste seizoen van die omstreden serie uiteindelijk positief ontvangen werd door zowel kijkers als de critici. Het tweede seizoen deed het beduidend minder goed.

De makers van Insatiable kunnen zich vooralsnog troosten met volop positieve reacties van kijkers op Twitter, die in een nipte minderheid lijken te zijn. Dus toch maar kijken dan om je eigen oordeel te vellen!