Sommige films hebben wat langer nodig om te rijpen. En dat geldt zeker voor de Transformers reeks, die toch behoorlijk door de blubber heeft moeten gaan. Maar hij is er, de film die je wist dat zou komen: Bumblebee! De zesde Transformers film. 

Article continues after the ad

Maar eerst was er bagger

Ja, want mogen we je even herinneren aan de epische matigheid van Transformers tot nu toe? De laatste in de serie, The Last Knight, ontving 1 ster van de Superguide redactie. Maar ook op het web krijgen de films weinig hulde. De 1986-animatiefilm van The Transformers scoorde een 7,3 en was daarmee doodleuk koploper. Maar nu verandert alles.

 

Bumblebee de Beste

Rotten Tomatoes heeft de eerste reviews binnen en last time we checked stond de teller op 100%, met 19 reviews. Onnodig om te zeggen dat dat heel, heel misschien wel wat te maken heeft met een kleine wisseling in het team. Dit is de eerste Transformers die niet wordt geregisseerd door Michael Bay, de koning van explosiefilms. Travis Knight deed een poging, en niet onverdienstelijk dus. 

 

Roestbak met karakter

Het lijkt erop dat de film vooral goed scoort door te kiezen voor personages in plaats van kansloze actie. De chaos van deel 5, waarin je in de trailer alleen al ridders, het heelal en een baseball stadion in je strot geduwd krijgt, gaat bij het oud vuil. En, succesfactor voor deze tijd, Bumblebee speelt in ’87 en de auto is een ohhh, wait for it! Een snoezig kevertje! Kijk, daar was het eigenlijk al in kannen en kruipolie.