De langverwachte Marvel-film Venom met Tom Hardy in de hoofdrol draait vanaf morgen in de bioscoop. Zoals altijd worden critici en filmrecensenten uitgenodigd om de film eerder te kijken. Die premières en voorvertoningen zijn inmiddels achter de rug en de eerste reviews komen boven water. En die zijn een stuk negatiever dan we verwacht hadden...

Article continues after the ad

In The Hollywood Reporter schrijft criticus McCarthy dat Venom een stap terug is voor het Marvel universum: "In een tijd waarin het Marvel universum zowel verrassend uitbreidt (Black Panther) als andere verhaallijnen afrondt (Avengers: Infinity War), voelt Venom als een slechte achterneef van de grote films die constant de box-office cijfers domineerden." McCarthy is ook niet te spreken over Tom Hardy's optreden. Hij noemt het zijn minst interessante rol en optreden ooit.

Lauren Prudom van IGN meent dat de film snelheid mist en dat het een verwarrend zooitje lijkt: "De film weet niet of het een komedie wil zijn, of juist de antiheld véél te serieus wil nemen." Nashawaty van Entertainment Weekly voegt daaraan toe dat de film enorm middelmatig is en daardoor snel zal worden vergeten. 

Of valt 't allemaal wel mee?

Andere critici vinden dat de film in de verste verte niet de hype rond de film evenaart en dat het bovendien lijkt alsof de film uit de vroege jaren 2000 komt. Toch is niet iedereen negatief. Zo wordt er naar verluid érg veel gelachen tijdens de film en vooral over de relatie tussen Eddie en Venom wordt érg positief gesproken. Toevallig weten we dat de mening van critici vaak heel erg afwijkt van de meningen van fans, en dus raden we jullie aan om gewoon naar de bios te gaan en je eigen mening te vormen.