De Amerikaanse misdaadserie Criminal Minds: Beyond Borders stopt na twee seizoenen al. Dit meldt Variety.

Article continues after the ad

Spin-off

De serie is een spin-off van het mega succesvolle Criminal Minds en gaat over een internationale tak van de FBI die Amerikanen in het buitenland uit de penarie helpt. Emmy Award-winnaar Gary Sinise (bekend van CSI: New York en Forrest Gump) speelt de ervaren FBI-agent Jack Garrett die samen met een team van professionals afreist naar de meest exotische locaties.

Kijkcijfers

Momenteel is het tweede seizoen te zien in Amerika. De cijfers lieten echter te wensen over: de serie trekt gemiddeld zo’n 5 miljoen kijkers. Klinkt niet verkeerd, maar dat zijn er toch veel minder dan moederserie Criminal Minds. Ter vergelijking: afgelopen week keken nog 8,1 miljoen Amerikanen naar de seizoensfinale van deze hitserie.

Gehaktseizoen

Traditiegetrouw wordt er in de lente vaak aangekondigd welke series nieuwe seizoenen krijgen en welke het veld moeten ruimen. Beyond Borders hoort helaas bij de laatste categorie. Niet getreurd, zender CBS heeft onlangs laten weten de originele Criminal Minds wel te hernieuwen. Ook series als The Big Bang Theory, Moms, Madam Secretary, Blue Bloods, Code Black en MacGyver krijgen nieuwe seizoenen.