Wat is er lekkerder dan een goede horrorfilm? Een goed slechte horrorfilm, natuurlijk! Wij zetten acht prettig gestoorde horrorfilms op een rijtje die zo beroerd zijn, dat ze weer briljant worden.

Aan goede horrorfilms geen gebrek: van de beste horror-remakes aller tijden tot de griezeligste horrorfilms van deze eeuw! En ook komend jaar hebben fans van het betere hak- en zaagwerk weer een hoop om naar uit te kijken! Maar voor iedere goede horrorfilm die er verschijnt, komen er twintig uit die niet om aan te gluren zijn. Gelukkig kunnen slechte horrorfilms ook geweldig zijn, op hun eigen compleet unieke manier. Dat bewijzen deze acht meesterlijke misbaksels wel!

The Killing of Satan (1983)

In deze krankzinnige Filippijnse horrorfantasie moet een religieus leider voorkomen dat zijn dochter wordt uitgehuwelijkt aan de duivel. Voordat hij oog in oog staat met niemand minder dan Satan himself (een Filippijn in een goedkoop Halloween-kostuum), moet hij zich een weg vechten door onder meer slangenmensen, buikdanseressen en zeezombies. Godsdienstwaanzin ten top!

Article continues after the ad

 

Extra-Terrestrial Visitors (1983)

Deze Spaanse productie zou aanvankelijk een rip-off van Friday the 13th worden, maar dan met een alien in plaats van een seriemoordenaar. Maar toen Steven Spielberg een wereldhit scoorde met E.T., werd op het laatste moment een verhaallijn toegevoegd over een jongetje dat vriendschap sluit met een alien. Dit idiote wezentje, genaamd Trumpy, ziet eruit als de alcoholistische oom van Alf!

Nightmare Weekend (1986)

Drie studentes krijgen de uitnodiging om een weekend door te brengen in een mysterieuze villa. Daar wacht hen onder meer een babbelzieke poppenkastpop met telepathische krachten. Het is nog maar het topje van de ijsberg in deze film met een zeldzaam hoog WTF-gehalte.

 

Slugs (1988)

In Slugs worden de bewoners van een Amerikaans stadje geterroriseerd door, wait for it, naaktslakken! Ondanks dat je deze beesten nog in je slaap kunt voorblijven, maken de titelmonsters het ene na het andere slachtoffer. Aangezien dat best bloederig verloopt, was deze slijmerige horrorfilm lange tijd verbannen in Australië!

 

Troll 2 (1990)

De vakantie van de familie Waits verandert in een nachtmerrie als het gezin wordt belaagd door vegetarische trollen. Niemand zal ontkennen dat Troll 2 een beroerde film is, maar wat amusementswaarde betreft valt er verdomd weinig op af te dingen. In 2009 verscheen een geweldige docu over deze kulklassieker, met de toepasselijke titel Best Worst Movie.

 

 

Blood Games (1990)

Wanneer een vrouwelijk honkbalteam een stel lokale rednecks inmaakt, breekt de pleuris uit. De atletes moeten alles op alles zetten om levend het thuishonk te bereiken. Een heerlijk debiele slasher vol bloed en borsten in de categorie ‘zo worden ze niet meer gemaakt’!

 

Leprechaun in the Hood (2000)

Hier had ieder deel in de Leprechaun-reeks kunnen staan, maar wij gaan voor het vijfde deel in de reeks. Al is het maar voor de malle titel en de aanwezigheid van rapheld Ice-T. Een nieuw vervolg rondom deze Ierse dwerg, met als titel Leprechaun Returns, is al in de maak!

 

Birdemic: Shock and Terror (2010)

Birdemic ziet eruit alsof het op een zonnige zaterdagmiddag door een groepje vrienden is opgenomen. Desondanks (of liever, daardoor) groeide deze spotgoedkope variant op Hitchcocks The Birds uit tot een cultklassieker. Let vooral even op de CGI-effecten, die niet zouden misstaan in het Commodore 64-tijdperk!