Zijn er nog 90s-kids in tha house? Goed nieuws: De Teenage Mutant Ninja Turtles gaan in de herkansing. Na twee godsjammerlijk slechte films wordt er gewerkt aan een reboot.

Article continues after the ad

Relaars

Hoewel de twee door explosiefetisjist Michael Bay geproduceerde pareltjes (ahem) nog geen tien jaar oud zijn, heeft Paramount Pictures besloten dat het tijd is voor iets nieuws. Aan het roer staat schrijver Andrew Dodge, een nog relatief onbekende scenarist. 

Teenage Mutant Ninja Turtles

Teenage Mutant Ninja Turtles vertelt het verhaal van vier schildpadden die door experimentele prut veranderen in een soort pizza vretende minihulks. Het kwartet, vernoemd naar Renaissance schilders Michelangelo, Raphael, Leonardo en Donatello, gebruikt hun ninja-powers om New York te behoeden van kwaadaardig gespuis.

Ze worden bijgestaan door hun mentor Splinter. Een wandelende rat die door het bovenstaande goedje is getransformeerd in een behaarde Ghandi-slash-ninja-meester. 

Serie

De originele serie stamt uit 1987 en was tot 1996 te zien op tv. Na een succesvolle live-action serie in de jaren 90, werd de show in 2012 gereanimeerd. Met matig succes.