Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

De Wereld Draait Door scoort indrukwekkende kijkcijferrecords nu het tussen al het grote corona-nieuws zit op NPO 1. Maar... zoals iedereen weet gaat Matthijs van Nieuwkerk volgende week stoppen. Kijkers vragen nu of hij niet nog even wil blijven!

Article continues after the ad

Met indrukwekkende, emotionele optredens, de nodige corona-duiding en een 'Podium van de Gedeelde Smart' (voor theatermakers en artiesten die nu niet kunnen optreden) scoort DWDD momenteel erg indrukwekkende kijkcijfers. Zo haalde Matthijs maandag, na de crisisspeech van Rutte, zo'n 3,9 miljoen kijkers - een absoluut record. Ook gisteren denderde hij lekker door met de op een na best bekeken show ooit: 2,2 miljoen kijkers.

Matthijs, blijf je nog even?

"Blijf Matthijs! Stop pas na de coronacrisis, dit is toch ook geen leuk afscheid na al die fantastische jaren", klinkt het op sociale media na afloop van de uitzending van gisteren. Blijkbaar zien velen het niet zo zitten om volgende week al afscheid te nemen van DWDD, dat juist in deze tijden wellicht wat troost biedt aan iedereen die thuiszit. "Is er al een noodwet die Matthijs verplicht door te gaan tot deze ellende achter de rug is?"


Einde van een tijdperk

Vooralsnog zegt Matthijs vrijdag 27 maart voor de laatste keer 'dit is De Wereld Draait Doorrrrr!'. Dan komt er toch een vrij surrealistisch einde aan een tijdperk, zo zonder publiek. Het is ongetwijfeld niet hoe Matthijs zijn afscheid voor ogen had en waarschijnlijk kon de redactie alle feestelijke plannen in de prullenbak gooien vanwege de coronacrisis. Hoe Matthijs vrijdag DWDD gaat afsluiten, weten we nog niet, maar vooralsnog ziet het er toch echt naar uit dat hij niet doorgaat - ondanks de lieve oproepen van kijkers.

De Wereld Draait Door is tot en met 27 maart elke werkdag om 19:00 uur te zien op NPO 1.