Ferry Doedens

Lucas Sanders-acteur Ferry Doedens hoeft de komende tijd niet op de GTST-set aan te komen. Producent EndemolShine gaat hem tijdelijk weren nadat Ferry aangaf de corona-regels in de samenleving niet bepaald serieus te nemen.

Article continues after the ad

Dat meldt showdeskundige Jordi Versteegden in PrivéTV. "Ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld. Ik heb nog geen een keer dat met de elleboog gedaan. We worden allemaal gek gemaakt door de media", zei Ferry eerder in een interview met Eddy Keur.

Niet welkom

Vanwege die houding zet EndemolShine hem even op non-actief. "Wij hebben dit weekend dan ook noodgedwongen moeten beslissen dat Ferry Doedens voorlopig niet kan deelnemen aan de repetities en buitenopnames van GTST, omdat hij aangeeft de afgelopen weken fysiek contact te hebben gehad met verschillende mensen."

Ferry in GTST

Na het interview van Ferry, waar alle ophef mee begon, krabbelde hij op Instagram opeens terug door te zeggen dat hij zich de afgelopen tijd wél aan de anderhalve meter-regels hield. Dat strookt natuurlijk totáál niet met wat hij in eerste instantie zei. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken is Ferry niet gedwongen tot deze opmerkelijke rectificatie. "Wij, EndemolShine, hebben Ferry niet gedwongen tot rectificatie. Dat heeft hij uit zichzelf gedaan“, zegt een woordvoerder. “Uiteraard hebben wij hem wel aangesproken op zijn gedrag."

Non-actief

Goed; GTST moet het de komende tijd dus zónder 'Lucas' doen. Endemol pikt zulk gedrag gewoonweg niet. "Van iedereen die bij ons werkt verlangen en verwachten wij dat zij zich aan de protocollen houden en dat iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt ten behoeve van de veiligheid en gezondheid van alle collega’s." Jordi Versteegden bracht het nieuws zoals gezegd als eerste naar buiten en heeft ook geen goed woord over voor Ferry, die in 2015 ook al eens op non-actief werd gezet vanwege een coke-verslaving. "Hij brengt collega’s in het nauw, want scripts moeten wederom omgeschreven worden. Dat betekent dat collega’s opnieuw hun teksten moeten gaan leren. Dat betekent dat hij schijt heeft aan alle regels. Ik vind dat de soap hem wel harder had mogen straffen."

Wat het precies betekent voor GTST en de rol van Lucas in het nieuwe seizoen, is nog even afwachten. GTST begint op 31 augustus weer.