Bioscopen gaan weer twee weken dicht

De bioscopen blijven de komende twee weken gesloten. Premier Mark Rutte maakte dit zojuist bekend in een persconferentie. Bioscopen, zwembaden, bibliotheken, pretparken, musea en andere openbare gebouwen blijven dicht, om de verspreiding van het coronavirus te verminderen.

Tijdens de persconferentie werd gemeld dat het aantal besmettingen daalt, maar vooralsnog té langzaam. Als de ziekenhuizen overbelast raken kunnen ze geen zorg meer bieden aan mensen die het nodig hebben. Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, zei recent in Jinek dit scenario te vrezen. Een sluiting van de bioscopen hing al een paar dagen in de lucht, en werd vanavond inderdaad bevestigd.

Premier Rutte: “We moeten solidair zijn met mensen in de zorg en mensen met een andere ziekte dan corona die op een operatie wachten.” In sommige ziekenhuizen is het volgens Rutte “pompen of verzuipen”.

Article continues after the ad

Bioscopen en andere culturele instellingen mochten op 1 juni weer open, en stelden strenge regels in om het bezoek zo veilig mogelijk te maken. In oktober werd alle horeca gesloten, en mochten bioscopen ook geen snacks meer verkopen voor bij de film. Al met al is het coronavirus een enorme aderlating voor bioscopen én de filmindustrie.

Nieuwe coronamaatregelen

De nieuwe maatregelen gaan op 4 november in, vanaf 20:00 uur. Over twee weken wordt bekendgemaakt in hoeverre de feestdagen in het openbaar gevierd kunnen worden. In zwaar getroffen regio’s zoals Rotterdam, Dordrecht en Twente kan mogelijk een avondklok of plaatselijke lockdown ingesteld worden als de besmettingscijfers niet dalen.

Erg jammer als je een bioscoopbezoekje in de agenda had staan, of de geweldige nieuwe Bob Ross-tentoonstelling.