GTST cast seizoen 31

GTST vierde laatst nog haar dertigste verjaardag, maar nagenieten van het feestje zit er even niet meer in: de opnames zijn per direct stilgelegd nadat een crewlid positief testte op het coronavirus.

Article continues after the ad

Meerdijk zelf blijft vrij van corona, maar de GTST-set niet. Een woordvoerder vertelt aan De Telegraaf dat een crewlid momenteel besmet is. "Er is snel en adequaat gehandeld en de betreffende collega is direct in quarantaine gegaan en maakt het goed." De besmetting van dit crewlid - iemand van de staf, zo meldt de krant - heeft in huiselijke sfeer plaats gevonden

Meerdijk in lockdown

Meerdijk gaat daarom een week eerder dan gepland in 'lockdown'. Eigenlijk zou de cast en crew pas volgende week vrij krijgen voor een herfstvakantie, maar die is dus een weekje vooruitgeschoven. Het is puur uit voorzorg, want: "Op dit moment zijn er geen andere cast- en crewleden met klachten." Toch nemen de makers het zekere voor het onzekere. 

Wat gaan de kijkers merken?

Er gaan een stel (ongetwijfeld kostbare) draaidagen verloren, zou je denken, maar "volgens de makers zal de kijker niks merken van deze stop en is de verwachting dat de opnames op maandag 19 oktober weer kunnen worden hervat", zo meldt RTL Boulevard.

Goede Tijden, Slechte Tijden is elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.