Vanaf vandaag draait The Mule in de bioscoop. In deze misdaadthriller speelt Bradley Cooper een DEA-agent die een hoogbejaarde drugskoerier (Clint Eastwood) op het spoor komt. Wij kijken terug op de hoogtepunten van deze hartenbreker!

8. Will Tippin (Alias)

Voor veel kijkers was Alias niet alleen de eerste kennismaking met regisseur J.J. Abrams (Lost) en Jennifer Garner (Juno), maar ook met Bradley Cooper. In deze vlotte spionageserie speelt hij een journalist die bevriend raakt met de spionne Sydney Bristow. Garner en Cooper zouden jaren later opnieuw het scherm delen in de wat duffe romcom Valentine’s Day.

7. Avery Cross (The Place beyond the Pines)

In The Place beyond the Pines speelt Cooper een agent die er al snel achterkomt dat zijn collega’s het niet zo nauw nemen met de regels. Dit rauwe misdaaddrama is wat aan de lange kant, maar dankzij acteerkanonnen als Ryan Gosling (Drive), Mahershala Ali (Green Book) en natuurlijk Bradley Cooper valt er een hoop te genieten.

Article continues after the ad

6. Ben (Wet Hot American Summer: First Day of Camp)

De wat ondergewaardeerde Netflix-comedyserie Wet Hot American Summer: First Day of Camp is een prima parodie op de melige zomerkampfilms uit de jaren 80. Cooper tekende voor de rol van Ben, een toneelleraar op Camp Firewood die zich op Broadway waant. De cast wordt verder aangevuld door comedyhelden als Amy Poehler (Parks & Recreation), Paul Rudd (Ant-Man) en Michael Cera (Arrested Development).

5. Pat Solatano (Silver Linings Playbook)

Bradley Cooper en Jennifer Lawrence (The Hunger Games) vormen een mooi koppel in de ontoerende romcom Silver Linings Playbook, waarin Cooper een dertiger speelt die na zijn scheiding weer bij zijn ouders komt te wonen. Het leverde hem zijn eerste (van zeven!) Oscar-nominaties op. Helaas heeft Cooper de felbegeerde filmprijs nog niet in ontvangst mogen nemen.

4. Irving Rosenfeld (American Hustle)

Slechts een jaar na Silver Linings Playbook ontmoetten Bradley Cooper en Jennifer Lawrence elkaar opnieuw in American Hustle. In deze vlotte misdaadkomedie speelt hij een geraffineerde oplichter, die gedwongen wordt om samen te werken met de FBI. American Hustle werd genomineerd voor niet minder dan tien Oscars (waaronder opnieuw een nominatie voor Bradley Cooper), maar wist er niet één te verzilveren.

3. Rocket Raccoon (Guardians of the Galaxy)

Rocket Raccoon (rust in vrede, oude wasbeer) is misschien niet zijn beste rol, het is wel met afstand zijn mafste! In deze prettig gestoorde Marvel-reeks speelt hij een vuurwapengevaarlijke wasbeer met een gezonde afkeer van de autoriteiten. Het valt niet mee om zo’n idioot personage te laten werken, maar dankzij Cooper groeide deze Guardian uit tot een van de meest geliefde helden in het MCU!

2. Jack (A Star is Born)

In A Star is Born speelt Bradley Cooper een alcoholverslaafde countryzanger die verliefd wordt op een jonge getalenteerde(re) zangeres. We hebben het allemaal al eens eerder gezien, maar de chemie tussen Bradley Cooper en Lady Gaga spat van het scherm af (en leidde zelfs tot allerlei geruchten over een mogelijke relatie tussen de hoofdrolspelers). De film werd genomineerd voor niet minder dan acht Oscars. Niet slecht voor Coopers eerste regieklus!

1. Phil (The Hangover)

Bradley Cooper kan zowel uit de voeten met drama als met komedie. Dat laatste bewijst hij wel met The Hangover! Hierin speelt Cooper een feestbeest dat na een uit de hand gelopen vrijgezellenfeest in Vegas probeert te achterhalen waar de aanstaande bruidegom is gebleven. En van zijn al even katerige reisgenoten hoeft hij niets te verwachten. Deze onweerstaanbare komedie was een instant-klassieker en de twee minder geslaagde vervolgen doen daar gelukkig niets aan af!