Keanu Reeves

Ultieme good guy Keanu Reeves verbreedt zijn toch al indrukwekkende horizon: hij brengt zijn eerste comic book uit!

Article continues after the ad

De John Wick-baas schreef BRZKR, een stripboekenreeks over een legendarische, maar beruchte krijger die onsterfelijk is. Hij heet Berzerker en lijkt - hoe kan het ook anders - sprekend op Keanu himself.


Comic 

In oktober komt het eerste deel van BRZKR op de markt. Voor Keanu een droom die uitkomt. "Ik hield als klein kind al van stripboeken en ze hebben een belangrijke artistieke invloed op me gehad. Om de kans te krijgen om BRZKR te maken en daarbij samen te werken met legendes in de industrie is een droom die waarheid wordt", zegt hij in een verklaring van uitgever BOOM! Studios.


BRZKR

De Berzerker is half mens en half god. Hij belandt al eeuwenlang in doelloze, bloederige conflicten, maar vindt nu eindelijk een levensdoel. Hij gaat voor de Amerikaanse overheid werken. In ruil voor de waarheid over zijn mysterieuze bestaan, gaat Keanu, ahum, Berzerker, klussen aan die de overheid zelf te gevaarlijk vindt. Overigens heeft BOOM! Studios een zogenoemde first look-deal gesloten met Netflix voor toekomstige live action-verfilmingen. Als het met BRZKR zover komt, wil Keanu 'm best spelen!

Meer info over het stripboek vind je hier!