Denk jij ook wel eens 'ach, had dit ijsblokje maar de vorm van het gezicht van Kit Harington'. Mazzel! Winter has come… in het Finse Lapland! Er staat nu een vet hotel uit ijs en sneeuw geboetseerd: Het Game of Thrones Ice Hotel, met alles in de stijl van... je raadt het al. Willen we daarheen en het laatste seizoen van Game of Thrones kijken met onze bips op een blok ijs? Ja totaal!

Article continues after the ad

Blokje ijs?

In samenwerking met HBO en een hotelketen is dit enorme project tot stand gekomen. En ze hebben flink uitgepakt. Maar liefst 30 kamers zijn herrezen uit 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo natuurlijk ijs. Alle kamers zijn prachtig gedecoreerd en met wat mooie lichteffecten erop wordt het helemaal spectaculair. Koud? Eh, ja. Maar geen vrees: je krijgt een slaapzak. Das toch fijn. Een tripje naar Lapland wordt daarmee hét cadeau om een Game of Thrones fan je nieuwe BFF te maken.

Trouwplannen?

Uiteraard is er een bar uit ijs gehakt, waar je met je lippen kan vastvriezen aan je glas, dat uit ijs is gehakt, op je barkruk uit ijs gehakt. Maar als je genoeg hebt van het borrelen kun je met de glijbaan van ijs en uren door de gangen dwalen. Hier hebben ijskunstenaars de mooiste sculpturen uitgehakt. Er is zelfs een ijskapel om reuze romantisch van te worden. Niet met je hete koffie morsen. 

Koude tenen

Om te zorgen dat de white walkers en mother of dragons niet smelten wordt de temperatuur op een ijzingwekkende -2 tot -5 gehouden. Dus als je plannen hebt om die kant op te gaan: neem je thermo ondergoed mee en boek niet een hele week. Gewoon een tip! Bedank ons later.