De controversiële Netflix-film Okja, over een meisje en haar grote magische beest Okja, is vandaag vanaf 17:00 uur te zien op de streamingsservice.

Article continues after the ad

Cannes

Ehm, controversieel? Yes. De film was onderwerp van gesprek op het filmfestival van Cannes, omdat het de eerste Netflix-film was die meedeed voor een grote prijs. De Franse filmindustrie was het hier niet mee eens: Okja zou namelijk maar in een beperkt aantal bioscopen verschijnen. Door deze controverse heeft Cannes uiteindelijk zijn regels aangepast.

Bong Joon-ho

Enfin, ondanks alle rompslomp staat-ie wel gewoon op Netflix. Okja is trouwens van de Koreaanse regisseur Bong Joon-ho, die na The Host en Snowpiercer ook deze titel op zijn verdienstelijke CV mag schrijven; de film is namelijk erg goed ontvangen.

Verhaal

De film gaat over het meisje Mija, wiens grote magische beest en beste vriend Okja gevangen wordt genomen door de kwaadaardige Mirando Corporation. Mija gaat achter haar huisdier aan, vastbesloten om hem te redden uit de klauwen van de narcistische Lucy Mirando (Tilda Swinton). Naast Swinton spelen ook Jake Gyllenhaal, Steven Yeun en Paul Dano een rol.