The Conjuring

Geniet jij van ijzingwekkende horrorfilms als The Conjuring? Een Amerikaanse site gaat een week lang streamen vanuit het beruchte spookhuis uit de film.

In The Conjuring komen paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren de familie Perron te hulp. Sinds ze in hun nieuwe huis wonen worden ze lastiggevallen door geesten en ander bovennatuurlijke gespuis. Onderzoek van Ed en Lorraine toont aan dat een gevaarlijke duivel de familie terroriseert.

Zo gaat het althans in de film: in het echt ging het er allemaal een stuk minder heftig aan toe. De film is zéér losjes gebaseerd op het verhaal van de familie Perron, die voornamelijk rare geluiden hoorden in huis en onaangename geuren roken. Ed en Lorraine Warren maakten er in hun boeken een enorm spannend verhaal van, dat in 2013 werd verwerkt tot The Conjuring. De Warrens kregen zelfs een hele reeks met hen in de hoofdrol.

Article continues after the ad

The Conjuring

De mensen die nú in het huis wonen zeggen ook dat ze last hebben van knipperende lampen en soms voetstappen horen. Tijdens de livestream komen verschillende paranormale onderzoekers langs die in contact proberen te komen met de aanwezige geesten. Het zou ons ook niet verbazen als er een paar huis-, tuin- en keuken-special effects worden ingezet om nog wat extra spanning te verzorgen.

Op zich is het een erg grappig idee als je houdt van programma’s als Ghost Adventures. De stream is helaas niet gratis: één dag loeren kost vijf dollar en voor 20 piek kun je een hele week inschakelen. De livestream vindt plaats vanaf 9 mei tot 16 mei. Meer informatie vind je op de site van The Dark Zone.