Juan Catalan zit vast voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Terwijl hij zijn dagen slijt in de cel, komt er hulp uit zeer onverwachte hoek. (Let op: bevat spoilers.)

Article continues after the ad

Honkbal

Netflix heeft een reputatie hoog te houden als het aankomt op meeslepende true-crimedocumentaires. Na Making a Murderer en The Keepers is er nu de docu Long Shot. Hierin wordt Juan Catalan veroordeeld voor de gruwelijke moord op een zestienjarig meisje. Hij beweert dat hij op het moment van de moord met zijn dochter in het honkbalstadion zat, maar hij wordt niet geloofd door de jury en belandt achter de tralies.

Bizarre wending

Na vier jaar neemt de zaak weer een bizarre wending. Catalan herinnert zich dat er opnames werden gemaakt toen hij zich in het honkbalstadion bevond. Zijn advocaat gaat op onderzoek uit en komt erachter dat de makers van de HBO-comedyserie Curb Your Enthusiasm die dag aan het schieten waren in het stadion. Dankzij een lange zoektocht door uren videomateriaal kan Catalan zijn onschuld bewijzen. Na vier jaar onschuldig te hebben vastgezeten, wordt hij alsnog vrijgelaten. Kortom, genoeg materiaal voor een geweldige true-crimedocumentaire waar Netflix het patent op lijkt te hebben!

Long Shot is vanaf 29 september te zien op Netflix.