De comedyserie De Luizenmoeder heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De eervolle televisieprijs werd vanavond door de dolblije cast in ontvangst genomen!

Article continues after the ad

Records

De Luizenmoeder is vanavond aan de haal gegaan met de Zilveren Nipkowschijf. De komische AVROTROS-serie nam het op tegen andere kanshebbers Ersin in wonderland (VPRO) en In het spoor van IS (BNNVARA). De Luizenmoeder haalde afgelopen seizoen meerdere kijkcijferrecords. Voor schrijver en acteur Diederik Ebbinge was de prijs dan ook de perfecte afsluiter van een droomseizoen!

Politiek incorrect

In het juryrapport valt te lezen: “De Luizenmoeder, dat zijn wij. Hallo allemaal: jong, oud, links, rechts, grachtengordel, provincie, politiek correct of politiek incorrect. Niemand ontkwam, niemand werd gespaard.” De Zilveren Nipkowschijf wordt sinds 1961 toegekend aan het beste tv-programma van het jaar. De prijs is vernoemd naar de Duitser Paul Nipkow, die wordt gezien als de uitvinder van de televisie.

Eerder werd al bekend dat de Ere-Nipkowschijf naar André van Duin gaat. Tineke de Nooij mocht de Ere-Zilveren Reismicrofoon in ontvangst nemen.