Chelsea Handler stopt met haar talkshow op Netflix. Dat maakte de comedian woensdag op Facebook bekend. Het huidige tweede seizoen van het praatprogramma is tevens de laatste. Handler gaat nog wel een documentaire maken voor Netflix over de Amerikaanse politiek.

Article continues after the ad

Politiek actiever

"Zoals zoveel mensen hebben de presidentsverkiezingen, en alles wat er daarna is gebeurd, me wakker geschud", leest de verklaring van Handler. Ze vertelt zich politiek actiever te willen opstellen in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres in 2018. "Daarom keer ik niet terug met de talkshow Chelsea maar wil ik mijn tijd steken in het zijn van een betrokken burger", schrijft de comedian.

Trump

Handler neemt geen blad voor de mond en is op sociale media geregeld kritisch op het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook in haar talkshow besteedde ze regelmatig aandacht aan de politiek of maatschappelijk gevoelige onderwerpen zoals abortus.

Documentaire

Ze verdwijnt niet voorgoed van het scherm. Voor Netflix gaat ze aan de slag met het maken van een documentaire over de Amerikaanse samenleving en de politiek. "Ik wil in gesprek met mensen met verschillende etnische achtergronden, religies en politieke overtuigingen", aldus Handler.