Matthijs van Nieuwkerk komt terug op televisie! Vanavond zit hij natuurlijk bij Beau om te vertellen over het winnen van de Zilveren Nipkowschijf, maar de presentator begint in januari óók met een nieuw programma.

In zijn speech tijdens de prijsuitreiking meldde Van Nieuwkerk dat hij in 2021 weer te zien is in een nieuw programma, zo meldt Nu.nl. De presentator is vanaf januari met een nieuwe show te zien. Van Nieuwkerk bedankte zijn DWDD-eindredacteur Igor Misev, en kondigde aan dat het duo samen iets op de zaterdagavond van plan zijn.

In zijn speech meldde Van Nieuwkerk dat hij het best zwaar heeft gehad tijdens de coronacrisis, met name omdat hij tegenwoordig afgelegen woont (in de Achterhoek) en daardoor zowat niemand kon ontmoeten. Hij voegde er nog wel snel aan toe dat het ‘betrekkelijk stom’ klinkt, maar we hebben (véél!) ergere dingen gehoord. Echt.

Article continues after the ad

Over het nieuwe programma van Matthijs van Nieuwkerk doen al een tijdje wat geruchten de ronde. Dat de show op zaterdagavond uitgezonden zou worden hoorden we al eens, en Jack Spijkerman vertelde dat het mogelijk een satirische show wordt in de stijl van Kopspijkers, inclusief optredens van cabaretiers.

Bij het horen van deze legendarische naam zijn onze oren meteen gespitst! Dat kan een mooie wisselwerking worden met Even Tot Hier, van cabaretiers Jeroen Woe en Niels van der Laan.