Imanuelle Grives

Mocht de voor drugshandel veroordeelde actrice Imanuelle Grives ergens haar verhaal willen doen, moet ze daar niet veel langer mee wachten. "Eigenlijk is het al te laat."

Article continues after the ad

Dat vertelt communicatieadviseur Leo de Later aan NU.nl. Ook imagodeskundige Zabeth van Veen denkt dat Imanuelle vaart moet maken met een eventueel interview, mocht ze daar behoefte aan hebben. "Ze moet schoon schip maken. Dat ze dat nog niet heeft gedaan, wijst erop dat ze iets achter wil houden", vindt De Later.

 

Interview

Beide deskundigen denken dat hoe langer Imanuelle wacht, hoe ongeloofwaardiger haar verhaal wordt. Zo claimde de actrice eerder dat ze zich hiermee wilde voorbereiden op een rol. Er heerst nog veel onduidelijkheid over haar motieven. De Later: "Ze moet één keer ergens een goed interview geven in een medium waar ze de ruimte krijgt". Van Veen denkt dat een Mea culpa nodig is voor ze "weer geaccepteerd wordt". "Ze heeft tot dusver alleen sorry gezegd voor zichzelf, niet voor de mensen die ze eventueel aan een overdosis heeft geholpen."

 

Underdog

Volgens De Later heeft Imanuelle mogelijk één voordeel: ze zit in een underdog-positie. "Er is vaak sympathie voor de underdog en Imanuelle is in potentie een underdog, maar die sympathie krijg je niet door te zwijgen. Dan straal je juist uit dat je iets te verbergen hebt, dat je je schaamt."

 

De zaak-Grives

Eind juli werd Imanuelle met meer dan 10 gram cocaïne, vijf xtc-pillen en 15 gram MDMA op zak betrapt op festival Tomorrowland in België. Op haar logeeradres vond de politie nog ‘een aanzienlijke hoeveelheid GHB, amfetamine en Cannabis’. Het is niet helemaal duidelijk wanneer ze de cel in moet. Van haar straf blijft mede vanwege voorarrest en bepaalde Belgische rechtsregels effectief nog maar een paar dagen cel over. Het is niet bekend wanneer ze die moet uitzitten.