Fotograaf
Koen van Weel/ANP
André Hazes

Elke maand geeft André Hazes ons een kijkje in zijn turbulente bestaan. Deze keer: met je dronken harses een tattoo laten zetten.

“Ik was tien toen ik mijn eerste tattoo kreeg, ik heb er vast een record mee te pakken. Tien is absurd jong om een eeuwig plakplaatje te kiezen. Maar mijn pa was net overleden en mijn ma, zus en ik wilden hem gedenken. Eerst had ik mijn zinnen gezet op een ketting met hanger, ik zou er mijn pa’s as in doen. Slecht plan, vond mijn moeder. Ik was een vechtertje en ze dacht dat het ding binnen de kortste keren van mijn nek zou worden gerukt.

Daarom bestelde ze in de tattooshop drie keer dezelfde polstattoo, een verwijzing naar hun trouwdatum. Wist zij veel dat ze de toon zette voor een leven vol tattoos. De ene spontaner gekozen dan de andere: op mijn vijftiende werd ik, à la The Hangover, verrot wakker in het huis van een vriend, mijn arm onder het bloed. Had ik met mijn dronken harses een tattoo laten zetten. Geen idee van wat. Terwijl ik mijn moeder belde om het op te biechten, pulkte ik het verband eraf. Bleek er ‘Mother’ te staan. Mijn redding, daardoor vergaf ze me mijn idiote actie nét iets eerder. De symmetrische afbeeldingen op mijn armen vind ik het mooist. Ze zijn groot, maar nog te verstoppen onder een net bloesje, mocht John de Mol bellen met een presentatieklus.

Om die reden zet ik ook geen plaatje in mijn gezicht. Na zeventien tattoos kan ik concluderen dat ik meer en meer een mietje word. Dat extra biertje terwijl de tattoonaald mijn huid in boort, heb ik echt nodig. Volgende week zit ik weer in de stoel, want mijn Rocky Balboa-been is nog niet af. Hij heeft een ontbloot bovenlijf, maar nog geen kop - misschien had ik die planning beter kunnen omgooien. Rocky is mijn held. Hoe hij altijd weer opstaat na een val, altijd gaat voor de comeback, dat inspireert me. Ik zal in shape moeten blijven om zijn beeltenis te eren. Anders ben ik net Wesley Sneijder, die een tattoo heeft van Yolanthe op zijn buik. De Yo op zijn buik heeft inmiddels lekker meegegeten, haha!

Next up: een vereeuwiging van Sarah op mijn lijf. Deed ik eerder met mijn ex, ik weet het, ik werk nóg aan het weglaseren van een verlovingsdatum in mijn nek. Een stomkop vind ik mijzelf niet. Mijn impulsiviteit brengt me soms in de shit, maar het is ook een trek waar de mooiste avonturen uit voortkomen. Als mijn nek clean is, is de nieuwe start compleet. Met Sarah deel ik een verleden met een verslaving, iets waar we elkaar niet om veroordelen. Daarom wordt op mijn ribben getatoeëerd: ‘I love her, not for the way she silences my demons, but for the way her demons dance with mine’. Sarah heeft de ‘I love him’-versie getatoeëerd op haar ruggengraat, van nek tot billen. Supervet en supersexy."

Article continues after the ad