jan terlouw college tour twan huys

Twan Huys nodigde vanavond Jan Terlouw uit om aan te schuiven bij College Tour. De kijkers smulden van de uitzending en zijn vol lof over de schrijver, die bijna 90 jaar wordt!

Jan Terlouw in College Tour

In College Tour interviewen studenten onder leiding van presentator Twan Huys bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied. Vanavond was Jan Terlouw te gast. Op dit moment zet de schrijver, natuurkundige en politicus zich actief in voor allerlei maatschappelijke issues, waaronder klimaatverandering. 

'Mooi en inspirerend mens'

Jan Terlouw is altijd goed voor mooie uitspraken. Wie kan zich zijn visie over Nederland – 'een touwtje uit de brievenbus' – nou niet herinneren? Ook zijn optreden bij College Tour vanavond kan op veel waardering rekenen. Kijkers vinden hem een "voorbeeld" en noemen hem een “verademing”. Zeker wanneer duidelijk wordt dat Jan bijna 90 jaar oud is, stroomt Twitter vol met complimenten. Kijk maar eens:

Even terugblikken op eerdere College Tour-uitzendingen? We zetten in dit toplijstje de vijf beste gasten ooit voor je op een rijtje. Ook de moeite waard: Femke Halsema reageert in dit fragment op alle haat en hier zie je hoe Connie Palmen korte metten maakt met Hugo Borst.

Article continues after the ad

College Tour is iedere dinsdagavond om 20:35 uur te zien op NPO2. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.