Wat doe je als je als veertiger weer met oude vrienden afspreekt? Herinneringen ophalen en doen alsof je weer jong bent. Dit is de opzet van comedyserie Friends from College.

Don’t act your age

Deze Netflix Original gaat over een groep oude Harvard-vrienden die allemaal te maken hebben met een aankomende midlife crisis. Stuk voor stuk hebben ze hun problemen en hoewel sommigen een succesvol bestaan hebben opgebouwd, geldt dat niet voor iedereen. Ze besluiten af te spreken, met alle gevolgen van dien… Bekijk de teaser hierboven.

Cocaïne

In de korte teaser gaan ze al flink los. De wat stijve Max werkt, in het bijzijn van zijn vrienden, Sam en Nick, een (onbedoeld) lijntje coke naar binnen. Het festijn ontaardt al snel in een avond vol drugs en debiele acties, waar pizza’s tegen de muur worden gegooid, met sharpies op ramen wordt getekend en huisgenoten wakker worden gemaakt.

Sterrencast

Ethan, Max, Sam en Nick worden gespeeld door Keegan Michael Key, Fred Savage, Annie Parisse (van Person of Interest) en Nat Faxon. Cobie Smulders, die je kent van How I Met Your Mother, heeft ook een grote rol in de serie. In de teaser is ze helaas niet te zien. 

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen. Er zullen veel gastacteurs hun opwachting maken. Seth Rogen heeft bijvoorbeeld al bevestigd dat hij een klein rolletje heeft.

Nick Stoller

De serie is trouwens van comedykoning Nick Stoller. Die naam zegt je misschien niet meteen wat, maar geloof ons, je bent bekend met zijn werk. Ooit Yes Man, The Muppets, The Five-Year Engagement, Bad Neighbours of Sex Tape gezien? Allemaal zijn ze geschreven door Stoller. Dat belooft veel goeds!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.