Clown Bassie

De 84-jarige Bas van Toor moet opnieuw geopereerd worden. De helft van het duo Bassie & Adriaan moet geholpen worden aan spasmen in zijn linkerhand. Dit meldde zijn manager woensdag. Eind augustus wordt bepaald of Van Toor sterk genoeg is voor de operatie.

Het is de tweede ingreep in korte tijd voor Bassie; in mei werd een oude niersteen ‘ter grootte van kastanjes’ verwijderd. “Hieraan moet hij geopereerd worden, maar hij ziet hier erg tegenop” vertelde zijn dochter aan de Telegraaf.

Gezondheidsklachten

In 2018 verbleef de clown maandenlang in een revalidatiecentrum, omdat er na een operatie aan zijn halsslagader complicaties optraden. De gezondheid van de clown is drastisch achteruitgegaan de afgelopen jaren. 

Article continues after the ad

De spasmen zijn het gevolg van een beroerte die Nederlands’ bekendste clown eerder had. Mentaal krabbelde hij erboven op, maar sindsdien heeft hij last van spierspasmes in zijn linkerhand. 

Snijden in Bassie

Tijdens de operatie worden een aantal pezen in zijn pols en handpalm doorgesneden. Dit wordt gedaan om de pijn te verlichten. Wij wensen Bas van Toor veel beterschap!