Amsterdam Centraal is meestal al druk, maar vandaag was spoor 15 een tijdje afgezet. Het was een drukte van belang: Clint Eastwood maakte er opnames voor zijn nieuwe film: The 15:17 to Paris.

Article continues after the ad

Clint Eastwood werkt momenteel aan de film over de verijdelde aanslag op een Thalys-trein, in 2015. De dader, waarschijnlijk een extremist, smokkelde een automatisch geweer, pistool en brandstof mee aan boord.

Mede door het ingrijpen van drie Amerikaanse vrienden, die op rondreis waren en waarvan er twee in het leger zaten, werd de dader overmeesterd voor hij een bloedbad aan kon richten. In totaal raakten ‘slechts’ drie reizigers gewond.

De Amerikanen, Alek Skarlatos, Spencer Stone en Anthony Sadler ontvingen voor hun moed de Franse Légion d’honneur, de hoogste onderscheiding voor moed. Eerder werd bekend dat Eastwood de drie vrienden heeft gecast om zichzelf te spelen in de film.

The 15:17 to Paris is gebaseerd op het gelijknamige boek over het incident, van Jeffrey Stone. De film heeft nog geen releasedatum. Het is niet bekend of Eastwood en zijn crew de komende dagen nog in de buurt van het Centraal Station zijn voor verdere opnames.