Nadat we eerder deze week al getrakteerd werden op een mysterieuze teaser van Godzilla: King of the Monsters met daarin een hoofdrol voor Stranger Things-ster Millie Bobby Brown, is het nu tijd voor het échte werk. We hebben namelijk de allereerste, gloednieuwe trailer van het vervolg op Godzilla (2014) voor je in de aanbieding.

Article continues after the ad

Clash der titanen

In de teaser zagen we hoe Millie’s personage Madison Russel - de dochter van een wetenschapster (Vera Farmiga) die kan communiceren met monsters - de ‘superspecies’-organisatie Monarch probeerde te bereiken. De helden aan het roer van het bedrijf staan namelijk centraal in de film, waarin Madison wordt ontvoerd door een andere organisatie met kwade bedoelingen.

Monsterlijke slachtpartijen

In Godzilla: King Of Monsters gaat Godzilla de strijd aan gaat met andere angstaanjagende, uit de kluiten gewassen beesten van de Japanse filmstudio Toho. Op het menu staan monsterlijke slachtpartijen met onder anderen Mothra (een reusachtig mot), het preshistorisch wezen Rodan en King Ghidorah, een enorme driekoppige draak. 

Arsenaal bekende koppen

Voor de film is een gigantisch blik aan bekende namen opengetrokken. We sommen er een aantal op: naast Millie hebben onder anderen Bradley Whitford (Get Out), Vera Farmiga (The Conjuring), Sally Hawkins (The Shape of Water), Kyle Chandler (Argo), Charles Dance (Game of Thrones) en O'Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton) een rol in het actiespektakel. De regie ligt in handen van Michael Dougherty (Trick r Treat en schrijver van Superman Returns en X-Men: Apocalypse).

Meer monsterfilms onderweg

Godzilla: King of the Monsters is na Godzilla en Kong: Skull Island het derde deel in de MonsterVerse, waarin Monarch de rode draad is. Een vierde deel staat ook al op de planning: in 2020 moet Godzilla vs. Kong op het witte doek te zien zijn. Godzilla: King of Monsters draait vanaf 30 mei 2019 in de bioscoop. Bekijk de trailer in bovenstaande video.