Actrice Claire Foy is in gesprek met filmstudio Sony over de hoofdrol in The Girl in the Spider's Web. Volgens Variety gaat The Crown-actrice Lisbeth Salander spelen in de verfilming van het vierde boek uit de Millennium-reeks.

Article continues after the ad

First Man

Niets is nog zeker, er spelen namelijk nog andere zaken. Zo schijnt Claire Foy ook in gesprek te zijn met regisseur en Oscarwinnaar Damien Chazelle (van La La Land) over een hoofdrol in zijn nieuwe film First Man. De mannelijke hoofdrol, die van Neil Armstrong, is wel al rond en wordt gespeeld door Ryan Gosling.

Lisbeth Salander

De rol van hacker Lisbeth Salander werd in de Zweedse filmtrilogie, gebaseerd op de boekenserie, gespeeld door Noomi Rapace. In 2011 maakte regisseur David Fincher een Amerikaanse film van het eerste boek uit de reeks, The Girl with the Dragon Tattoo. Daarin speelde Rooney Mara de rol van Lisbeth Salander. Ze werd voor de rol genomineerd voor een Academy Award. Kijk hieronder naar een trailer van deze remake

Millennium

The Girl in the Spider's Web is het vierde boek uit de Millennium-serie, die werd bedacht door de Zweedse auteur Stieg Larsson. Hij wilde een tiendelige reeks maken, maar stierf plotseling in 2004. Hij had toen drie Millennium-boeken geschreven, die in het Nederlands uitkwamen als Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid. Na zijn dood schreef David Lagercrantz het vierde boek, dat in Nederland uitkwam onder de naam Wat Ons Niet Zal Doden.