Don Mancini, het kwaadaardige brein achter de Child’s Play-serie, onthulde in een interview welke film hij het liefst zou maken: een horrorfilm waarin Chucky het moet opnemen tegen Freddy Krueger!

Article continues after the ad

Moordzuchtig

Binnenkort verschijnt Cult of Chucky, waarin de moordzuchtige horrorpop dood en verderf zaait in een psychiatrische inrichting. Dit is alweer het zevende deel in de Child’s Play-reeks. Maar als het aan schrijver-regisseur Don Mancini ligt, zal het daar niet bij blijven. In een interview met de horrorsite Bloody Disgusting vertelde Mancini welke Chucky-film hij zelf het liefst zou zien!

Groot fan

“Een film waarin Chucky het moet opnemen tegen Freddy Krueger zou te gek zijn. De titel heb ik al: ‘Child’s Play on Elm Street!’. Daarin belandt Chucky in een slaapkamer op Elm Street. Daar ontmoet hij Freddy. Eerst zijn ze groot fan van elkaar, maar dan beseffen ze dat Elm Street niet groot genoeg is voor twee seriemoordenaars. Er kan er maar één de baas zijn!”, aldus Mancini.

'Niet onhaalbaar'

Als het aan de Chucky-bedenker ligt, blijft het niet alleen bij een goed idee: “Ik loop al jaren rond met dit plan. Het is cool en zeker niet onhaalbaar. De grootste uitdaging is om de auteursrechten van de studio’s op orde te krijgen.” Het zal overigens niet de eerste keer zijn dat Freddy een uitstapje maakt naar een ander horroruniversum. In 2003 kwam de verminkte Elm Street-moordenaar oog in oog te staan met de moordenaar uit Friday the 13th in Freddy vs. Jason.